Niğde’de devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü Niğde’de devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

Kırsal kalkınma Destekleme Programı Buzağı Kulübesi Projesi kapsamında yüzde 70 Tarım ve Orman Bakanlığı destekli, yüzde 30 ise çiftçi katkılı olmak üzere 100 adet Buzağı Kulübesinin Dağıtım Töreni Altunhisar ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Konu hakkında Altunhisar ilçe Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde; “ Buzağı Kulübesi Projesi kapsamında yüzde 70 Tarım ve Orman Bakanlığı destekli, yüzde 30 ise çiftçi katkılı olmak üzere 100 adet Buzağı Kulübesinin Dağıtım Töreni, İlçe Kaymakamı Abdussamed Yiğit, İlçe Belediye Başkanı Neşet Doygun, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Bezeng ve yetiştiricilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Proje kapsamında; buzağıların bağışıklık sistemi gelişinceye kadar hastalıklara karşı kapalı ahır ortamından uzak tutularak buzağıya kuru, hijyenik, temiz ve sağlıklı bir barınma ortamı sağlanması ve bu vesileyle buzağı ölümlerinin ortadan kaldırılması hedeflendi.

Bugüne değin yıllık yaklaşık 150 buzağının öldüğü ilçemizde, ekonomik olarak yıllık 3.5 Milyon Türk Lirası kayıp yaşanmaktaydı. Hayata geçirilen proje ile birlikte 10 yıl içerisinde ilçemizde yaklaşık olarak 35 Milyon Türk Lirası zarar önlenmiş olacak. Yetiştiricilerimize hayırlı olsun” denildi.

Editör: Selim GÖKEL