Doğru bakım yapılan asansörler, hem konforlu hem de güvenli bir kullanım sağlarken, ihmal edilen asansörler büyük tehlikelere yol açabiliyor.

Yaşam Tünelinde Sürücülere Bilgilendirme Yapıldı. Yaşam Tünelinde Sürücülere Bilgilendirme Yapıldı.

Asansörler, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak uzmanlar, asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için düzenli ve doğru bakımın hayati önem taşıdığını vurguluyor. Doğru bakım yapılan asansörler, hem konforlu hem de güvenli bir kullanım sağlarken, ihmal edilen asansörler büyük tehlikelere yol açabiliyor.

Niğde’de asansör bakımıyla uğraşan Muhammet Yenigül, asansör bakımının önemine dikkat çekti. Yenigül, “Asansörlerin periyodik bakımları yapılmadığında ciddi kazalara yol açabilir. Kullanıcıların, kırmızı etikete sahip asansörlerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Kırmızı etiket, o asansörün güvenli olmadığını ve acil bakım gerektirdiğini gösteriyor” dedi.

Yenigül, vatandaşların asansörlerdeki güvenlik işaretlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, “Güvenli bir yaşam alanı için asansörlerin düzenli olarak kontrol edilmesi şart” ifadelerini kullandı. Uzmanlar, bakım ve kontrol eksikliğinin, can güvenliğini tehdit eden büyük bir riski vurguluyor.

Editör: Selim GÖKEL