Fırat ENSARİ yazdı.

Yaşadığımız kentin özelliklerini sayacak olursak hepimizin kendince bir görüşü mutlaka vardır.

Niğde’mizin bu konudaki en güzel özelliklerinden birisi de güvenlik konusunda yaşanabilir bir kent olması dersem, genel bir çoğunluğunuz bana katılırsınız diye düşünüyorum.

Nitekim ekim ayında kentin huzur ve güvenliğine dair Vali Sayın Cahit Çelik tarafından yapılan kamuoyu bilgilendirmesi, devlet organizasyonu ve güvenlik güçlerinin özveriyle çalıştığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyordu.

Kentimizde ki rakamsal verilerle 1-31 Ekim tarihleri arasında yapılan faaliyet ve çalışmaların genel verilerine baktığımız zaman umut verici bir tabloyla karşılaşıyoruz. “Su uyur düşman uyumaz” sözünün tersine “suç uyumasa da devlet de uyanıktır” dercesine ilimizde görev yapan 1333 emniyet ve 824 jandarma mensubu güvenlik güçlerimizin özveriyle işinin başında olduğunun verilerini gördüğümüzde, içimizde rahat ediyordu.

Terörle mücadelede düzenlenen 8 operasyon,

Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele kapsamında kaçak sigara, sahte alkol, kaçak makaron ve tarihi eser kaçakçılığına karşı yapılan operasyonlar,

Düzensiz göçmenlerle mücadele ve yakalananların, göçmen geri gönderme merkezlerine iadesi,

Sosyal medya hesaplarının incelenerek yasadışı propaganda ve eylemler noktasında caydırıcılık,

Ekim ayı içerisinde oluşan 1242 asayiş olayının % 93 gibi ciddi bir oranla aydınlatılması,

Mal varlığına, devlete, kişilere ve topluma karşı işlenen suçlarda %97 aydınlatma gibi ciddi bir başarı,

Huzur uygulamaları neticesinde 128 bin 318 kişinin sorgulanması sonucu, 385 aranan şahsın ele geçirilmesi dahil mutlak bir caydırıcılık ve önleyicilik sergilenmesi, kentimiz adına da bir şans.

Lakin tüm bunların içerisinde Niğde ve ülkemiz için büyük bir tehlike olan gençlerimizin geleceğini karartan uyuşturucu ile mücadelede alınan büyük mesafe ile indirilen darbe. 130 operasyonda 154 kişinin yakalanarak sorgulanmaları sonucu 18 tutuklamanın gerçekleşmesi, gençlerimizin uyuşturucu tehdidine karşı korunmasında, mühim bir güvence elbette.

Gün geçtikçe büyük tehlike halini alan uyuşturucu kullanımı ve yaygınlığı noktasında sürekli bir bilinç oluşturma ve önleyici tedbirler kapsamında “ Narko Rehber”, “ Narko Nokta”, “En İyi Narkotik Polis Anne” gibi projelerle oluşturulan bilinçlendirme. Bu çalışmaların içine toplum denetleyiciliğini katmasının faydalarını kattığımızda, üzerinde durulması ve tüm kesimler tarafından desteklenmesi gereken projeler.

Velhasılı, güvenlik konusunun en temel zorunluluklardan biri olduğunu düşündüğümüzde.

Vatandaş olarak, üzerimize düşen sorumluluklarımızın da bilincinde olarak,

Umutla bu kentin bir parçası olmanın güzelliklerini,

Yaşayalım…