T.C. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle,

ORDOS ve DAZSPOR organizasyonuyla,

ASPEROX tedarik partnerliği ve YAYLA beslenme partnerliğiyle

8’inci kez düzenlenecek olan ALADAĞLAR SKY TRAIL yarışı 10 AĞUSTOS 2024’te

İl Hakem Kurulu Başkanı tekrar atandı. İl Hakem Kurulu Başkanı tekrar atandı.

Ulusal ve uluslararası koşucularla buluşuyor!

Aladağlar Sky Trail Yarışı, koşucularla tekrar buluşuyor. 10 Ağustos 2024 Cumartesi sabahı saat 04:00’te başlayacak olan bu eşsiz yarış, Aladağlar’ın muazzam güzelliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatını sunacak.

Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail, 34km lik Karasay ve 51km lik Alaca parkurlarıyla katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak.

Yarış; yakın zamanda hayatını kaybeden

 DAZSPOR'un kurucusu Victoria Vera Blyth’a ve

Dostlarımız Gülay Ünal Cihan, Onur Çam ve İsmet İnan’a adanacaktır.

Niğde Valisi Cahit Çelik’in de bizzat yarışmacı olarak katılacağı Aladağlar Sky Trail yarışında, 6 farklı ülkeden yerli ve yabancı 183 profesyonel koşucu yaklaşık 3.500m üzerinde irtifaya uzanan parkurlarda birbirleriyle kıyasıya yarışacaklar. 2.600m ve 4.300m toplam yükseklik kazanımına erişecek olan koşucuların güvenliği ise 2006 yılında Türkiye’nin Everest'e tırmanan ilk Türk takımı olan Orta Doğu Arama-Kurtarma, Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (ORDOS) tarafından sağlanacak.

Aladağlar Sky Trail koşu rotalarının işaretlenmesi, haberleşme planlamasının yapılması ve arama kurtarma hazırlıklarına 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren başlandı. Hazırlık çalışmaları kapsamında, yarışlarda görev alacak 70ten fazla ORDOS ve ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu sporcuları, her iki rotayı kapsayacak şekilde işaretleme, iletişim ve kurtarma planı hazırlıklarını tamamladılar. Bu çalışmalarda rota üzerinde toplam bin 500 üzerinde taş işaret babası yapıldı; 3000 metre yüksekliğindeki iki zirveye (Karasay 3550m ve Alaca 3588m) dörder kez tırmanılmış oldu; yarış organizasyonu sırasında oluşabilecek herhangi bir acil duruma yönelik arama kurtarma tatbikat çalışması gerçekleştirildi.

Niğde’nin uluslararası turizm potansiyelini vurgulayan bu özel yarış, Aladağlar’ın olağanüstü güzelliklerini dünya genelinde tanıtarak, bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedeflemektedir. Yarış, Aladağlar’ın görkemli doğasını ve doğal güzelliklerini uluslararası platformda ön plana çıkarma fırsatını sunarak, bölgenin tanıtımına katkıda bulunacaktır.

Yarış başlangıç noktası: TDF Mümtaz Çankaya Dağ Evi - Demirkazık/Çamardı

Tarih: 10 Ağustos 2024 Cumartesi

Yarış Başlangıç Saati: 04.00

Editör: Selim GÖKEL