.

Modern insan olarak tanımlayabileceğimiz günümüz varlığımızın sırtını dayayabileceği tüm güvenceler, bir anda elimizden sabun köpüğü gibi kayıp gidiyor.

Koca bir boşluk duygusuyla baş başa kalıp, değişen değişime ayak uyduramayan başı kesik tavuklar gibi çırpınıp duruyoruz, yaşam denen akış içerisinde.

Öylesine hızla akıp giden ve bir sel gibi sürükleyip heyelan misali üstümüze çöken sanal dünyanın sanal girdilerinde, iyi ile kötünün ayırt edilmesini geçtim, temel değerleri korumak bile başlı başına bir sorun oluveriyor.

Ki bu değerlerin en başında ise aile kurumu geliyor.

En çok hedef alınan aile denen kalenin hücresel verileriyle oynanıp çökertilmeye çalışıldığı yeni dünya düzeni denilen düzenbazlığın temel menzili ise ailenin kodlarıyla oynamak ve insanı tek başına bırakmak.

İşte bu sinsi gerçekle acil şekilde yüzleşip ona göre tedbirler alıp uygulamaya dökme gerekliliği, elzem ve olmazsa olmaz bir şart olarak karşımıza çıkıyor.

Nitekim geçtiğimiz günlerde Niğde İl Koordinasyon Toplantısında aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların ve hayata geçirilecek projelerin özenle ortaya konulup üzerine düşülmesi önem arz ediyor.

Gençlerin eğitimi ve aile yaşamına katkılarının Milli Eğitim Müdürlüğünce,

Aile sağlığı, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı nesillerin yetişmesine yönelik yapılan çalışmaların Sağlık Müdürlüğünce,

Tarım sektöründe ailelerin ekonomik refahını artırmaya yönelik projelerin kırsal kalkınma noktasında ele alınmasının Tarım İl Müdürlüğünce,

Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğünün ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmaları dahil geniş ve çok yönlü bir perspektifle algılanması, yaşadığımız kent adına güzel bir uygulama olarak dikkat çekiyordu.

Dinamik nüfus yapısını muhafaza etmeye yönelik politikaların geliştirilmesi, aileye yönelik zararlı akımlarla mücadelenin güçlendirilmesi,

Ailelere yönelik eğitim, danışmanlık ve sosyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması,

Zararlı akımlarla mücadele için farkındalık kampanyalarının düzenlenmesi, Sosyo–ekonomik kalkınmayı destekleyen projelerin hayata geçirilmesi başlıklarının öne çıkması doğru tespitler.

Tabii ki tüm bunların, sadece dostlar alışverişte görsün söyleminin lafta kalanı olmaması gerekiyor.

Nitekim İl Eylem Planının hazırlanması ve uygulanması ile bu noktada İl Teknik Kurulunun oluşturulması, tamamen yapılabilir ve toplum faydasına olacak çalışmalar…

Kadim geleneğin aile ve toplum için var olan bireysel kimliğinin; ne idüğü belirsiz sahte akıl üfürükçülerinin, dirayeti olmayan kişisel gelişim uzmanlarının ve kendilerini ‘yaşam koçu’ olarak tanımlayan sahtekârların dayatmalarından kurtarılması da şart.

Sadece kendi için hareket eden insan tiplerinin, hızla baskın karakter olmalarının önüne ancak aile ruhu ve dayanışmasıyla geçilebileceğini unutmadan,

Bu İl Koordinasyonunu Niğde Ailesi olarak görecek olursak,

Aile Reisi sıfatını taşıyan Devletin “Baba” olduğunu göz ardı etmeden,

Vali Sayın Cahit Çelik’in Baba Sıfatıyla ailenin dirliği ve düzeni için,

Elinden geleni özveriyle yaptığını görmenin inancıyla,

Ruhumuzda derin bir boşluk ve anlam kaybı olmadan,

Bu ailenin sorumluluk sahibi çocukları olup,

Hep beraber çabalayalım.