Üniversitede TÜBİTAK ve NÖHÜ-BAP Projeleri Bilgilendirme Paneli Üniversitede TÜBİTAK ve NÖHÜ-BAP Projeleri Bilgilendirme Paneli

Bor Fen Lisesi 1.648 İHA takımı arasında Türkiye 2.si Oldu.

Türkiye geneli liseler arası İHA yarışmasında Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi Türkiye İkincisi Oldu!

Binlerce genç yetenek, Türkiye’nin en prestijli teknoloji ve havacılık festivali Teknofest 2024’te bir araya geldi. İHA (İnsansız Hava Aracı) yarışmasında dikkat çeken takımlardan biri de ilimiz Bor İlçesinden Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi “The Sirius UAV Team” takımı oldu. Geçtiğimiz yıllarda elde ettikleri başarılarla adından sıkça söz ettiren takım, bu yıl Teknofest 2024 Liseler Arası İHA Yarışması’nda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

1648 TAKIM ARASINDAN 2. OLDULAR

1648 takım arasından 29 Finalist takım arasına giren Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi, 19-23 Eylül 2024 tarihinde Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinde finalistler arasında yapılan yarışmada büyük bir başarıya imza atarak kazanmış olduğu ikincilik derecesi ile ilimizi gururlandırmıştır.
Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni İsmail KİRAZ rehberliğinde 9 öğrencimiz döner kanat ve sabit kanat İHA’ların entegre çalışmasıyla düşman unsurlarını tespit etme ve koordinat bilgilerini iletme üzerine kurgulanan bir görevde yer aldılar. İki farklı İHA ile ortak operasyon gerçekleştiren The Sirius UAV Team, bu zorlu görevi başarıyla yerine getirerek jüri ve izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK
Sirius UAV Team, bu sonuçla birlikte Türkiye’de gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmaya devam ederken, kendilerini daha büyük projelere hazırlamayı sürdürecek. Teknofest 2024’teki başarılarıyla sadece bir yarışmanın değil, Türkiye’nin geleceğine ışık tutan The Sirius UAV Team, gelecek yıl daha büyük hedefler için çalışmalarına şimdiden başladı.


Bor Şehit Ramazan Konuş Lisesi öğrencilerini, öğretmenlerini ve idarecilerini tebrik ediyoruz.

Whatsapp Image 2024 09 25 At 15.49.25 (2)

Whatsapp Image 2024 09 25 At 15.49.25

Whatsapp Image 2024 09 25 At 15.49.24

Editör: Selim GÖKEL