Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi ve Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesinin kurucuları olarak yürüttüğü Türkiye’den 8 okul, Polonya, Hırvatistan ve Ukrayna’dan 3 yabancı okulun proje ortağı olduğu Let’s Be a Climate Literate (İklim Okuryazarı Olalım) isimli eTwinning projesinde öğrencilerin birer iklim okur yazarı olmaları amaçlandı.
Sera gazı, karbon ayak izi, sürdürülebilir enerji gibi pek çok kavramın öğrenciler tarafından öğrenildiği, iklim değişikliğinin canlılar üzerinde nasıl etkiler bıraktığı ve alınabilecek önlemlerin vurgulandığı, iklim krizinde anahtar uzmanlar olarak rol alabilecek farkındalığı yüksek genç nesiller yetiştirmeyi destekleyen bir proje gerçekleştirildi.
Ortak çalışmalarla öğrencilerin farklı kültürler tanıdığı, işbirlikçi öğrenme ortamlarının çoğaldığı ve projede sıklıkla kullanılan web2.0 araçlarla eğitim öğretim faaliyetlerinin zenginleştirildiği etkili bir proje ortaya çıktı. Öğrenciler proje kapsamında yapmış oldukları çok sayıda yaratıcı çalışma ve etkinliğin yanı sıra yabancı ortakların da yer aldığı online toplantılarda yabancı dili kullanarak kendilerini ifade etme imkanı bulduğu bu projede öğrencilerin araştırma becerileri de gelişti.
Projede yer alan okullarda proje kapsamında resim ve geri sönüşüm sergisi, geri dönüştürülen malzemelerden kuş yemlikleri, Dünya Günü etkinliği olarak gelecek nesillere miras bırakılabilecek ağaç dikimi, öğrenciler arası “Geleceğe Mektup” yarışması gibi çeşitli faaliyetler yürütüldü.
Bu faaliyetlerin yanı sıra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliğinde görev yapan ayrıca üniversitenin atık yönetim koordinatörü olan Sayın Doç. Dr. Ece Ümmü Doğan Deveci tarafından okul öğrencilerine Atık Yönetiminin İklim Değişikliği’ üzerinde etkisi konulu konferans düzenlendi.
Yaygınlaştırma aşamasında yapılan bütün faaliyetler blog ve web sayfalarında paylaşıldı. Proje süreci iş birliği ve uyum içerisinde yürütülerek öğrencilerin hedeflenen kazanımları edinmesi sağlandı.