Niğde’de hayvanların itlaf edildiğine dair haberler üzerine CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal bir basın açıklaması yapıldı.

        CHP Niğde İl Başkanlığından yapılan açıklamada;   Son zamanlarda Niğde belediye başkanımız sayın Emrah Özdemir ve yönetimi, aldığı kararlarla Niğde halkını ve biz muhalefet partilerini çok şaşırtmakta, ben yaptım oldu kimse hesap soramaz mantığı ile davranmaktadır.

NİĞDEMİZİN İMAJI ZEDELENMİŞTİR

          Niğde halkımız mahallerinde, sokaklarında baktıkları besledikleri hatta kendi olanakları ile kısırlaştırma yaptıkları sokak hayvanlarının son bir kaç haftadır ortadan kayboldukları görülmüş ve  halk baktıkları hayvanların belediye ekipleri tarafından normal toplanıp rehabilite, sağlık bakımları için Niğde belediyemize bağlı sahipsiz hayvan barınağına götürüldüğü düşünmüş, bu konuda bilgi edinmek isteyen hayvan hakları dernek yöneticileri ile bazı sorumlu vatandaşlarımız barınak ziyaretine gitmiş, Niğde beledisine bağlı barınakta 6-7 adet kedi ve köpek bulunduğu görülmüş  ve direk barınaktan belediyemiz hayvan mezarlığı diye yaptığı bu ucube arazi de onlarca sahipsiz hayvanın imha edilerek çukura atıldığı video ve fotoğraflarla belgelenmiş bu olay  ulusal basına düşmüş, Niğdemizi bütün Türkiye önünde kötü  bir izlenime, imaja  bırakmıştır. İnanıyoruz ki belediye başkanının kendisi de, biz muhalefet partileri de, halkımız da derin bir üzüntüye sokulmuş, medeniyetler şehri tanıtımımıza büyük bir darbe vurmuştur.

       Hayvan mezarlığı olsa bile böyle  bir mezarlık olmaz hiç bir güvenlik, koruyucu, hijyen anlayışı, önlem yok, taşlarla tutturulmuş iki tane tabela ile geçiştirilmiş bir yer.

         Kaldı ki bizim kutsal kitabımız Kuranı Kerim  içinde, Hz Peygamber efendinizin hadislerinde bu dünyanın bütün canlılara ait olduğu bitkisinden havyanlar haklarına dair onlarca hadisleri vardır.

ÖNERGE VERDİK CEVAP ALAMADIK

Hulus Özen, Uzman Çavuş Bozdemir’i Mutlu Gününde Yalnız Bırakmadı Hulus Özen, Uzman Çavuş Bozdemir’i Mutlu Gününde Yalnız Bırakmadı

         Biz Niğde Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyelerimiz aracılığında 02.08 2024 günü meclis üyemiz Umut Atilla tarafından kendilerine yazılı önerge verdik ve bir cevap henüz alamadık.

Daha kanun sıcağı sıcağınayken bu kadar erken karara uyması sizce de enteresan değil mi? Belediye başkanımıza bir soru sorulduğunda neden güzelce olayları anlatmak istememekte karşısındakilerin akli dengeleri ile ilgili laf söylemektedir.

BELGE VAR MI? NEDEN İBRAZ EDİLMİYOR

         Niğde Akpli belediye başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada bu ölen hayvanları bakım merkezin sağlık sorunları ve araçların çarpması sonucu olan ölümler olduğunu söylüyor peki bunlarla ilgili bakım merkezlerinde herhangi bir rapor tutanak belge var mı? Neden ibraz edilmiyor” denildi.

Editör: Selim GÖKEL