Niğde’de her yaz dönemi alışagelmiş görüntülerden olan dilenciler yeniden ortaya çıkmaya başladı. Çarşı merkezi başta olmak üzere birçok cadde ve sokaklarda işyerlerinden ve vatandaşlardan para toplayan dilencilerin ısrarları esnafları da vatandaşları da bıktırdı. 

Merkezi yerlerde kucaklarında çocukla, ellerinde aldıkları mendille veya bir kâğıt parçasıyla dolaşan ve zabıtaların müdahalesini bu şekilde önlemeye çalışan dilencilerden şikayetçi olan Niğde esnafı, “Her yaz dönemi Niğde’de dilenen kişi sayısı artıyor. Birçoğu ısrarları ile milleti canından bezdiriyor. Bazılarından kaçmaya çalışan vatandaşlar dükkanlara giriyor. Bazıları o kadar ısrarcı ki onların peşinden onlarda dükkâna kadar giriyorlar. Bunlara neden göz yumuluyor bilmiyoruz. 

Dilenciler yakalanmamak veya topladıkların paralarının ellerinden alınmaması için ellerinde çorap ve mendille dolaşıyorlar. Bunun amacı ticaret veya seyyar satıcılık değil, yakalandıkları zaman ellerindeki paraları dilenerek toplamadık demek. Yaz aylarıyla beraber artık buralar tam anlamıyla daha sıkıntılı olacak” dediler. 

Niğdeli vatandaşlar da son günlerde dilencilik yapan ve zorla yaptırılan kadın ve çocukların ısrarlarından bıktıklarını belirterek, “Havaların ısınmasıyla birçok cadde ve kaldırım kenarlarında dilencilik yapan kişi sayısında artış var. Akşama kadar kaldırımlarda insanların peşlerine takılıyor ve ısrarlarından da vazgeçmiyorlar. Çocuk yaşta olanlar istedikleri verilmeyince küfür ediyor. Bununla beraber kaldırımda oturanlar yüzünde geçecek yer de bulamıyoruz. Kucağına bir çocuk alan yolda düşüyor. Bu durumu görmezden gelemeyiz. Yaz ayıyla birlikte sorun çok daha büyük olacak. Yollardaki trafik ışıklarında da durum farklı değil Trafik ışıklarının olduğu yerlerde akşama kadar bekleyen kadınlar ve çocuklar can güvenliklerini tehlikeye atarak para toplamaya çalışıyorlar” dediler.

Bugün bu satırların yazarı çarşı merkezinde yemek yerken 8 ayrı dilenci gelerek yemek yardım vs. talep etti. Bu dilencilerin  tiplerinden muhtaç olan birisi değil, adeta “dilenci mesleği” yaptıkları bariz belli.  Özellikle mesai dışında zatıbanın ve polisin çarşıda olmadığını bilen dilenciler  cirit atıyor. 

Niğde'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı Niğde'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Editör: Selim GÖKEL