Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8 ülkeden 21 sanatçının eserlerinin yer aldığı “Uluslararası Resim Sergisi”, düzenlenen törenle Sanat Galerisi’nde açıldı.

Dünyaca ünlü sanatçılar topluluğu olan World Wish Art Galery’nin talebi üzerine, Niğde Belediyesi ve Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğunun organizesiyle düzenlenen Uluslararası Resim Sergisinde ABD, Hindistan, İran, Suriye, Japonya, Gürcistan, Pakistan ve Mısır’dan 21 sanatçının yağlıboya ve akrilik gibi farklı tekniklerle yaptığı orijinal eserleri yer aldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Sanat Galerisi’ne dönüştürdükleri Ermeni Kilisesinde, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiğini belirtti. Ancak ilk kez yabancı bir sanat galerisinin burada sergi açma talebinde bulunduğunu ve Niğde Belediyesi olarak bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

KORUMA VE YENİLEME PROJESİ DEVAM EDİYOR

Sanat Galerisi’nin bulunduğu bölgeyi de içine alan Kale bölgesinde ‘Koruma ve yenileme Projesi’ yürüttüklerine dikkat çeken Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu projemiz de aslında birçok açıdan faaliyete geçmiş durumda” dedi.

NİĞDE’Yİ KÜLTÜR VE SANAT HAYATINDA FARKLI VİZYONLAR BEKLİYOR

Geçtiğimiz yıl burada bir kütüphane açılışı gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Özdemir, “Yine aynı bölgede 3 hafta önce tarihi Bedesten’de Kent Müzesi açtık. Hem müzelerimizin hem kütüphanelerin sürekli arttığı, kültürel ve sanat hayatıyla artık Niğde’yi farklı vizyonların beklediği bir gelecekle çok daha güzel günler bekliyor” dedi.

Uluslararası Resim Sergisinin açılışına katılan Niğde Valisi Cahit Çelik de Niğde’de Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklu ve Osmanlılardan kalan tarihi eserlerin olduğuna vurgu yaparak, “İlimiz açısından çok önemli potansiyele sahip olan farklı tarihi mekanlarımız var. Bundan sonraki süreçte kültürel anlamda ilimiz için çok önemli olan tarihi yerleri ön plana çıkarmak adına çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Vali Cahit Çelik, “Sanat galerisinin açılmasında, sanatçıların buraya gelmesinde emekleri olan, katılımlarıyla ve eserleriyle bizleri onurlandıran sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası Resim Sergisinin açılışı için Niğde’ye gelen First Wish Art Galery sahibi Mariama Simashvili de daha önce Dubai, Gürcistan, Japonya, İtalya ve Ürdün’de sergi açıklarını, son olarak da Türkiye’yi seçtiklerini belirtti.

Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz? Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz?

NİĞDE’DE BİR İLK…

Serginin küratörlüğünü yapan ressam Sefa Büte ise dünyaca ünlü First Art Wish Galery’nin, uluslararası resim sergisi için ilk defa Türkiye’yi, ülkemizden de Niğde’yi seçmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Açılış törenini ardından protokol üyeleri ve sanatseverler sergiyi gezdi.

Editör: Selim GÖKEL