Eczacıların zor günlerden geçtiğini ve sıkıntılı dönemlerden geçtiğini ifade eden Niğde Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Nihat Öztürk, yeni ödeme kaydedici cihaz sisteminin eczanelere büyük sorunlar yaşatırken, ilaç fiyatlarındaki artış ve SGK ödemelerinin gecikmesi nedeniyle eczacıların zor duruma düştüğün ifade etti.

Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk; yeni ödeme kaydedici cihaz sisteminin eczanelere büyük sorunlar yaşattığını belirtti. Vergi usul kanunundaki değişiklikler sonucu eczanelerin kullandığı bilgi işlem sistemlerinin yeni cihazlara uyumsuzluğu, eczacıların işlerini aksattı ve denetimlerde cezalar almalarına neden oldu.

Şehit Aileleri evlerinde sağlık kontrolünden geçiriliyor Şehit Aileleri evlerinde sağlık kontrolünden geçiriliyor

Öztürk, eczacıların bu durumdan sorumlu olmadığını, sorunun ödeme kaydedici cihaz ve programı üreten firmaların uyumsuzluklarından kaynaklandığını vurguladı. Yeni cihaz ve programlara yapılan yatırımlara rağmen istenen hızın yakalanamadığını ve bunun sonucunda eczacıların cezalarla karşı karşıya kaldığını. Eczacılar, zaten ilaç fiyatlarındaki artış ve SGK ödemelerinin gecikmesi nedeniyle ciddi mali sıkıntılar yaşamaktayken, bu ek sorunla daha da zor duruma düştü” dedi.

Eczacıların bu cezaların silinmesini talep etti ve eczacılık sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirten Öztürk; “ Özetle, eczanelerde uygulanan yeni ödeme sistemi, eczacıların işlerini zorlaştırarak sektörü olumsuz etkiledi. Eczacılar, bu durumun çözülmesi ve cezaların silinmesi için yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

Editör: Selim GÖKEL