Niğde Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (MTAL), "Think Green, Live Green (Yeşil düşün, Yeşil yaşa)" isimli Erasmus+ projesi kapsamında Almanya, Fransa ve Portekiz’den gelen öğrenci ve öğretmenleri ağırladı.

Faik Şahenk MTAL öğretmen ve öğrencilerinin yürüttüğü "Think Green, Live Green (Yeşil düşün, Yeşil yaşa)" isimli Erasmus+ projesi kapsamında projeye ortak ülkeler Almanya, Fransa ve Portekiz’dan gelen öğrenci ve öğretmenler, Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okul Servisleri Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır Okul Servisleri Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

Ziyaret kapsamında ülkeler arasındaki öğretim programı benzerlik ve farklılıklarını tanıtmak, okullar arası kültürel ve sosyal etkileşimi sağlamak ve potansiyel Erasmus+ ortaklıklarının temellerini atmak için çalışmalar yapıldı. Misafir öğretmenler, Türk eğitim sistemi hakkında bilgi alırken, kendi ülkelerindeki eğitim uygulamaları hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Aynı zamanda
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi işbirliği ile organik tarım üzerine eğitim alıp çevreyi koruma amaçlı faaliyetlere de katıldılar. Almanya, Fransa ve Portekiz’den gelen heyet Niğde’nin ve çevre illerin tarihi ve turistik güzelliklerini gezme fırsatı buldu. 

Editör: Selim GÖKEL