Niğde’de 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında Gümüşler Manastırı’nda program düzenlendi. Tarihi atmosferde gerçekleştirilen etkinlikte kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekildi.

“HER TAŞI AYRI BİR HİKÂYE ANLATIYOR”

Programın açılışında konuşan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, Gümüşler Manastırı’nın binlerce yıllık geçmişiyle önemli bir medeniyet mirası olduğunu ifade etti.

Tecimer, konuşmasında Gümüşler Manastırı’nın tarihi ve kültürel değerine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Binlerce yıllık geçmişin izlerini taşıyan Gümüşler Manastırı’nın büyüleyici atmosferinde 18 Mayıs Müzeler Günü programının açılışını gerçekleştirdik. Her taşı ayrı bir hikâye anlatan bu kadim mekânda kültürümüzün, tarihimizin ve medeniyet hafızamızın ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha hissettik.”

“MÜZELER MİLLETİN HAFIZASIDIR”

Müzelerin yalnızca eserlerin sergilendiği alanlar olmadığını belirten Tecimer, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Tecimer, “Geçmişten bugüne ulaşan bu eşsiz mirası korumaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Müzeler; yalnızca eserlerin sergilendiği yerler değil, bir milletin hafızasını yaşatan en kıymetli emanetlerdir” dedi.

TARİHİ ATMOSFERDE ANLAMLI PROGRAM

Tarihi dokusuyla dikkat çeken Gümüşler Manastırı’nda gerçekleştirilen programda Cumhuriyet Lisesi öğretmen ve öğrencileri de hazırladıkları etkinliklerle kültürel değerlerin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulundular.

NİĞDE’DE MÜZE KAPALI VE UNUTULDU

Niğde müzesi depremde hasar gördüğü belirtilerek 2023 Aralık ayında kapatılmıştı. O zamandan beri Niğde müzesi unutuldu. Birçok kez haber yaptık. 21.000 Dünyaca ünlü eserleri olan Niğde Müzesi yapılamadı, açılamadı… Klasik Niğde siyaseti…

KAPALI MÜZEDE MÜDÜR VE PERSONELİ HALA GÖREVDE

Müze kapalı ancak kadrosunun başka bir yere atanmadan hala Niğde’de görev yaptığını öğrendik. Kapalı bir müzenin müdürü olmak, uzmanı olmak, memur ve güvenlik görevlisi olmak güzel bir şey olsa gerek.

İLGİLİ HABERLERİMİZ AŞAĞIDA TIKLAYIN

Niğde Müzesi Yeni Merkeze Taşınıyor
Niğde Müzesi Yeni Merkeze Taşınıyor
İçeriği Görüntüle

Niğde Müzesi 2 Yıldır ziyarete Kapalı
Niğde Müzesi 2 Yıldır ziyarete Kapalı
İçeriği Görüntüle

Niğde Müzesine Yeni Yer Arayışı Sürüyor
Niğde Müzesine Yeni Yer Arayışı Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Niğde Müzesiz Kaldı
Niğde Müzesiz Kaldı
İçeriği Görüntüle

Niğde müzesine bir türlü yer bulunamadı
Niğde müzesine bir türlü yer bulunamadı
İçeriği Görüntüle

Niğde'de bir kurum daha "Müzelik" oldu
Niğde'de bir kurum daha "Müzelik" oldu
İçeriği Görüntüle

Niğde Müzesi Ziyarete kapatıldı
Niğde Müzesi Ziyarete kapatıldı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 05 18 At 19.14.18

Whatsapp Image 2026 05 18 At 19.14.19

NÖHÜ’de “Cumhuriyetin İlk Yılları ve Niğde İlinde Mübadele” paneli düzenlendi
NÖHÜ’de “Cumhuriyetin İlk Yılları ve Niğde İlinde Mübadele” paneli düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 05 18 At 19.14.19 (1)

4Fa30185 09C2 4842 98A2 6A198604Ac89

3D1783F2 4A77 40Af Bf6C 1Ab831239E67

803885Aa E797 4A0B 933F 3C949D660965

F4Bd89Dd 6D04 48F7 Ac46 383D19233Dd5