Niğde merkeze bağlı Kayırlı köyünde koparak ekinlerin arasına düşen elektrik hatları vatandaşları tedirgin ediyor. Elektrik direğine bağlı halde bulunan ve güvenlik açısından tehlike oluşturan kabloların yaklaşık 6 aydır kaldırılmadığı ileri sürüldü.

Kayırlı Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz, kopan elektrik tellerinin uzun süredir ekili alanların içerisinde bulunduğunu belirterek, gerekli işlemlerin yapılması için ilgili kuruma bildirimde bulunulduğunu ancak sorunun henüz çözüme kavuşturulmadığını ifade etti.

Niğde’de Sosyal Hizmetler Masaya Yatırıldı
Niğde’de Sosyal Hizmetler Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

“6 AYDIR KALDIRILMADI”

Muhtar Hüseyin Yılmaz, özellikle tarla ve ekinlerin bulunduğu bölgede elektrik hatlarının yerde bulunmasının ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekerek, vatandaşların endişe yaşadığını söyledi.

Yılmaz, kopan tellerin elektrik direğine bağlı şekilde durduğunu ve yaklaşık 6 aydır kaldırılmadığını belirterek, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

EKİNLERİN ARASINDA TEHLİKE

Köyde tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemde, kopan elektrik hatlarının ekinlerin arasında bulunması endişeleri daha da artırıyor. Tarlalarda çalışan vatandaşlar ve tarım araçları açısından da risk oluşturduğu belirtilen elektrik hatlarının, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan önce güvenli hale getirilmesi isteniyor.

Kayırlı Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz, vatandaşların can güvenliği açısından tehlike oluşturabilecek durumun daha fazla gecikmeden giderilmesi çağrısında bulundu.

“VATANDAŞ TEDİRGİN”

Köy sakinlerinin de elektrik tellerinin kaldırılmasını beklediğini belirten Yılmaz, özellikle çocukların ve tarlalarda çalışan vatandaşların güvenliği konusunda kaygı yaşandığını dile getirdi.

Kayırlı köyünde vatandaşlar, “Bir kaza yaşanmadan önlem alınsın” diyerek yetkililerden kopan elektrik hatlarının bir an önce kaldırılmasını ve bölgenin güvenli hale getirilmesini talep ediyor.

Elektrik hatlarının neden yaklaşık 6 aydır kaldırılmadığı ve sorunun ne zaman çözüleceği ise merak konusu oldu.