Kurbanlık hayvan kesildikten sonra öncelikle etin soğutulmasının beklenmesi gerektiğini anlatan Akpınar, "Sonra kanının iyice akıtılması gerekiyor. Kurban etindeki kanın akması için, kurban kesildikten sonra havada en az 2-3 saat asılı kalmalı. Kan aktıktan sonra soğumuş etin, daha da soğutulması için buzdolabına koyulması gerekiyor. Günlük kullanmak için buzdolabının ısısı 0 ve 2 derece arasında olmalı" dedi.
ETLER NAYLON POŞETLERE KESİNLİKLE KONULMAMALI
Akpınar, "Bize gelen etlerin çoğu taze et olmasına rağmen, içerisi yeşermiş ve kokmuş olarak geliyor. Bu da etin sıcak sıcak direk buzdolabına konulmasından kaynaklanıyor" diyerek, "Et soğutulmadan buzdolabına konulmaması lazım. En önemlisi bu. Yapamıyorsan en temizi kasaplara yaptıracaksın. Hijyen açısından kesilen etler naylon poşetlere kesinlikle konulmamalı. Evlerde kesilen etler porselen veya çelik tepsiler içinde üzerleri streçlenerek muhafaza edilmeli" şeklinde konuştu.
KEMİK PARÇALANIRSA DAYANMA SÜRESİ AZALIR
Kurban etlerinin parçalanmasına da değinen kasap ustası Cavit Akpınar, "Muhafaza edilecek eti parçalarken çok satır kullanmayacaksın. Ne kadar satır kullanılırsa kemik o kadar çok parçalanıyor. Böyle olunca kemiğin içindeki ilik boşalır ve etin dayanma süresi azalır" ifadelerini kullandı.
Kurban Eti Nasıl Muhafaza Edilmeli
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etinin muhafazasının büyük önem taşıdığını anlatan uzmanlar, çeşitli tavsiyelerde bulunuyorlar. Niğde’de uzun yıllardır kasapçılık yapan Cavit Akpınar, etin soğutulmadan buzdolabına konulmasının yanlış olduğunu söyledi.
Yorumlar
Niğde'de İçme Suyu İhtiyacınızı Nasıl Gideriyorsunuz?
Ankete Katıl
Trend Haberler
Niğde bir kez daha Ulusalda Gündemde
Niğde'nin havaalanı yok ama havaalanına gidecek düzenli servisi var.
Niğde’nin ürünleri dünyaya açıldı
Niğde Milli Eğitim Müdürü Değişti.