EĞİTİM

Mehmet Güleç İlkokulu Velileri  Tiyatro Gösterisinde

Mehmet Güleç İlkokul Rehber Öğretmeni A. Dilek Aydın yönetmenliğinde veli tiyatro ekibi “Şengül Şüngül Mengül” ve “Bu masal bizim” adlı iki tiyatro oyununu sergilediler.

Abone Ol

Sanatın dönüştürücü gücüne ve tiyatronun eğitici değerine inanan Mehmet Güleç İlkokul Rehber Öğretmeni A. Dilek Aydın yönetmenliğinde veli tiyatro ekibi “Şengül Şüngül Mengül” ve “Bu masal bizim” adlı iki tiyatro oyununu sergilediler.

BU SEFER VELİLER OYNADI

 Bu ekip sorumlu ve bilinçli ebeveynlik kapsamında gönüllü okul velilerini bir araya getirerek, duyguların ve düşüncelerin sahneye taşındığı çok özel bir etkinlik sergiledi. Rehber öğretmeni A. Dilek Aydın’ın öncülüğünde kurulan tiyatro ekibi, sadece bir sanat gösterisi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda katılımcıların her birinin iç dünyasına dokunacak bir deneyim vaat etmiştir. Ayrıca oyuncuların her biri, kendi benzersiz hikayeleri ve yetenekleri ile bu projeye hayat verdiler.

TİYATRO SADECE GÖSTERİ DEĞİL, ÖĞRETME VE BÜYÜME ALANI

Tiyatro, birey olarak kişilere kendini keşfetme ve ifade etme fırsatı sunar. Tiyatronun sadece bir gösteri değil, aynı zamanda bir öğrenme ve büyüme alanı olduğunu söyleyen Psikolojik Danışman A. Dilek Aydın; tiyatro eğitimleri, provaları ve sahneleme sürecine, oyuncuların özgüvenlerinin pekişmesine, duygularını daha iyi anlamalarına ve yönetmelerine katkı sunulduğunu ifade etmiştir. Aynı zamanda “tüm katılımcıların süreç içerisinde eleştirilere açık olma ve olumsuz düşüncelerle başa çıkma becerilerine destek olunmuştur, Sahnenin, onlar için hem bir sığınak hem de bir sıçrama tahtası olması hedeflenmiştir” şeklinde konuşmasına davam etti.

Öğrenciler bu süreçte, izleyici olarak bu yolculuğun bir parçası olmuşlardır. İzleyen tüm öğrencilere sahnedeki hikayeler aracılığıyla iyi ile kötü arasındaki farkı daha net görme, eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirme fırsatı sunulmuştur. Her sahne, tüm öğrencilere hayatın renklerini ve zenginliklerini keşfetme imkânı sundu.

Bu tiyatro çalışması, tiyatro ekibindeki tüm katılımcıların özgüvenlerini artırma, duygularını kontrol etme, eleştirilere açık olma ve olumsuz düşüncelerle baş etme gibi önemli beceriler kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Sahne, onlar için bir ayna, bir öğrenme alanı ve bir cesaret platformu oluşturdu.

HEM BOR’DA HEM NİĞDE’DE GÖSTERİM YAPTILAR

Sergilenen oyun ilk olarak Bor kültür merkezinde anasınıfı, ilkokul öğrencilerine ve velilerine ardından da Aile Sosyal Politikalar il müdürlüğü salonunda Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklarımıza ulaştı. Her iki gösterimde de, tiyatronun sadece bir eğlence aracı olmadığını, aynı zamanda güçlü bir eğitim aracı olduğunu görüldü.

Psikolojik Danışman A. Dilek Aydın’ın yaptıkları bu çalışma ile ilgili şu sözleri ifade etmiştir: “Tiyatro sadece bir hikaye anlatmaz; aynı zamanda bize kendimizi, birbirimizi ve dünyayı anlama fırsatı verir ve bizlere empati kurma, farklı perspektifleri anlama ve toplumsal sorunlara duyarlılık geliştirme gibi değerli dersler sunar. Bu çalışma, hem görev alan velilerimiz için hem de izleyici olan öğrencilerimiz için diğer çalışmalardan daha etkili ve farklı bir deneyim sunmuştur. Bu çalışma hem oyuncular açısından hem de izleyiciler açısından sadece bir eğlence değil, aynı zamanda bir öğrenme deneyimidir. Öğrencilerimiz oyuncularımızın performansları aracılığıyla, hayatın karmaşık doğasını ve insan ruhunun derinliklerini keşfetmişlerdir. Onların cesareti ve yaratıcılığı, öğrencilerimize ilham vermiş ve düşünmeye sevk etmiştir.”