Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Çelik ile birlikte Çiftlik Şehit Nurettin Tekin Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sınavlarına yönelik yapılan hazırlık çalışmaları yerinde incelendi.
Öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Elif Özbek, PISA sınavlarının önemine değinerek bu sürecin sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve okuduğunu anlama gibi temel becerilerini de ölçtüğünü belirtti.
Ziyaret sırasında sınıfları gezen Özbek ve Çelik, öğretmenlerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı; öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde karşılaştıkları zorluklar ve motivasyon durumları üzerine sohbet etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin uluslararası düzeyde başarı göstermesi, ülkemizin eğitim kalitesini ortaya koymak açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle PISA gibi sınavlara hazırlık sürecini titizlikle yürütüyoruz" dedi.
Ziyaret sonunda öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Özbek ve Çelik, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.