Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İş Yurtları Kurumu ve Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları atölyelerinde üretilen ürünler, Niğde Adliyesinin altında açılışı gerçekleştirilen satış mağazasında satışa sunulmaya başlandı.

Mağazanın açılışında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, "İşyurtları hükümlülere meslek edinmeleri noktasında önemli bir görevi üstleniyor. Hükümlüler dışarı çıktıklarında kendi mesleklerini yapabilecek birer vatandaş haline geliyor ve şuna inanıyoruz, ekonomik durumu iyi olan, hali vakti yerinde olan, işi gücü olan vatandaş suça karışmaz. İşyurtlarının diğer bir önemli özelliği ise hem kamu kurumlarının hem de vatandaşların ihtiyaç duydukları ürünlerin üretilmesi konusunda çok önemli bir görevi yapıyor ve piyasa şartlarına göre çok daha uygun bir maliyetle, uygun bir fiyatla satışa sunuyor. Mağazanın hayırlı olmasını diliyorum.”

Hulus Özen, Uzman Çavuş Bozdemir’i Mutlu Gününde Yalnız Bırakmadı Hulus Özen, Uzman Çavuş Bozdemir’i Mutlu Gününde Yalnız Bırakmadı

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ise işyurtlarının hükümlülere meslek edindirmeyi ve mevcut mesleklerini geliştirmeyi hedeflediğini belirterek hükümlülerin meslek sahibi oldukları zaman suçtan uzaklaşacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından dua edildi, kurdele kesilerek mağazanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Vali Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Vekili Bülent Küçüktuna, Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Hasan Uslu, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı J. Albay Gürol Okyar, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İş Yurtları Kurumu ve Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları atölyelerinde üretilen ürünlerin satışa sunulacağı mağazanın açılış törenine katıldı.

Editör: Selim GÖKEL