Niğde’de Okul çevrelerinde sıkı denetim Niğde’de Okul çevrelerinde sıkı denetim

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim döneminde çocukların temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için yoğun bir temizlik çalışması başlattı. İl sınırları içerisinde birçok mahallesinde bulunan okullarda bahçe temizleme işlemleri aralıksız devam ediyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında okul bahçeleri köşe bucak temizleniyor. Okullar açılmadan tamamlanacak temizlik çalışmaları kapsamında süpürme, tazyikli su ile yıkama ve dezenfektan çalışmaları yürütülüyor. 

Çalışmalar kapsamında, okul bahçelerinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan unsurlar titizlikle temizlendi. Ekipler, okul bahçelerinde biriken toz, çamur ve diğer kirletici maddeleri temizleyerek, alanları yıkanıyor. Ayrıca, okul çevresinde bulunan atıklar ve çöpler de toplanarak bertaraf edildi. Bu sayede, öğrenci ve öğretmenlerin yeni döneme temiz ve düzenli bir ortamda başlaması hedefleniyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları bizim önceliğimizdir. Belediye olarak çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı ve güvenli ortamlarda sürdürebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bu nedenle, belediye olarak ilimizdeki okullarda temizlik ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Eğitim, şehrimizin en önemli önceliklerinden biri ve biz de Niğde’nin geleceği olan çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim alması için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Selim GÖKEL