Çocuk kütüphanesi çocuklardan büyük ilgi görüyor Çocuk kütüphanesi çocuklardan büyük ilgi görüyor

 Niğde Belediyesi, şehre kazandırdığı modern sosyal tesislerle vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

01Dahafazlafoto

Göreve geldiği günden bu yana şehrin sosyal yaşamına büyük katkı sağlayan  Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, birçok noktada yeni tesisler kazandırarak büyük beğeni topladı. Son yıllarda hizmete açılan tesisler hem gençlerin hem de kadınların ve ailelerin günlük yaşamlarında önemli bir yer tutuyor.  Niğde’de hizmete açılan Horanta Yaşam Merkezi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Alt katında kadınların spor yapabileceği bir spor salonunun da olduğu merkez her gün dolup taşıyor. 

Ayrıca Niğde Belediyesi’nin down sendromlu gençler ve özel bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olabilmeleri için kente kazandırdığı “Hayat Kahvesi”, özel lezzetleri ve eğlenceli etkinlikleri ile ilgi çekmeye devam ediyor.


Efendibey Mahallesi’ndeki Mustafa Yiğit Millet Bahçesi’nde faaliyetini sürdüren Hayat Kahvesi’nde, tatlılar, sıcak ve soğuk içecekler ve kuruyemiş çeşitleri, burada görevli down sendromlu gençler tarafından konuklara servis ediliyor.

SOSYAL YAŞAM ALANLARI BEĞENİ TOPLUYOR
 Niğde Belediyesi’nin  Niğde halkının hizmete sunduğu Horanta Yaşam Merkezi, Hayat Kahvesi, Kadın Yaşam Merkezleri, Gebere Barajı Sosyal Tesisleri, Mandilimos Sosyal Tesisleri, Tabal Gastronomi Evi gibi birçok sosyal proje Niğdelilerin büyük beğenisini kazandı. Sosyal tesislerde spor alanları, kültürel etkinlik mekanları ve özellikle belediyeye ait kafeteryalar geniş ve zengin menü seçenekleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca personellerin misafirlerle yakın ilgisi ve samimiyeti tesislerin atmosferini daha da keyifli hale getiriyor. 

GÜNLÜK YAŞAMA OLUMLU KATKILAR SAĞLIYOR
Niğdeliler belediye tarafında oluşturulan sosyal tesislerin şehrim yaşam kalitesini artırdığını ve günlük yaşamlarına olumlu katkılar sağladığını dile getiriyor. Özellikle kadın yaşam merkezleri, açık hava spor yerleri, kütüphaneler, yürüyüş yolları ve kafeteryaların gençlerin ve kadınların arasında popüler olduğu belirtilirken, ailelerin ise park ve rekreasyon alanlarından memnuniyet duydukları görülüyor. 

Editör: Selim GÖKEL