Niğde İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantı son birleşimi İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclis başkanı Ömer Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Yaşam Tünelinde Sürücülere Bilgilendirme Yapıldı. Yaşam Tünelinde Sürücülere Bilgilendirme Yapıldı.

İl Genel Meclisi Ağustos ayı son birleşimi yoklama, açılış ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı. Gündemde bulunan, İlimiz Merkez Pınarcık Köyü 209 Ada 7 nolu parselde GES (Güneş Enerji Santrali) amaçlı yapılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanıp onaylanmayacağı konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Niğde, Arazi, Ges,  İmar… Niğde, Arazi, Ges, İmar…

 Gündemin bir diğer maddesi olan, İlimiz Merkez Kızılören Köyü 133 Ada 27, 349 ve 352 nolu parselde GES (Güneş Enerji Santrali) amaçlı yapılan 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planının onaylanıp onaylanmayacağı konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesi olan, İlimiz Merkez Kırkpınar Köyü 170 Ada 3 nolu parselde Turizm Amaçlı yapılan (Bungalov) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanıp onaylanmayacağı konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: Selim GÖKEL