CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne torpille memur ve öğretim görevlisi alımı yapıldığını ileri sürdü. Adem, "2022 yılında üniversiteye memur olarak alınan 54 kişiye halk eğitim üzerinden TÜGVA kanalıyla sertifikalar aldırılıyor ve iş ilanı çıkartılıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu sertifikalara uygun ilana çıkıyor sonra da ilana uygun belirlenen kişiler üniversiteye memur olarak alınıyor, yani TÜGVA'lı 54 kişi üniversite de memur olarak görev başı yapıyorlar... AK Partili ve TÜGVA'lı olmak memur olmanın kapılarını açıyor" dedi.
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, bugün il başkanlığı binasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne yapılan personel ve öğretim görevlisi alımına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Adem, şunları söyledi:
"AK PARTİLİ OLMASI HİÇ KİMSEYE AVANTAJ SAĞLAMAMALI"
"Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkeme kararını tanımadığımızı beyan ediyoruz. Çünkü siyasal bir karar olduğunu, siyasal bir baskının olduğunu ve savcının hakimlerin böyle bir karar verdiğine inanıyorum.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 2020'den 2022'e kadar yapılan hukuksuz uygulamaları anlatacağım. Birinci olarak milletvekili danışmanı olarak çalışan Hüseyin Kamar, 2 yıllık işletme mezunu olup Niğde Sosyal Bilimler Fakültesi Meslek Yüksekokulu Adalet Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine uluslararası örgütlenme dersine girmesi için alınmıştır üniversiteye. Buradaki amaç şudur; ders verme yetkilendirdikten sonra üniversitelerde öğretim görevlisi olabiliyor. Bir dönem tamamladığı zaman gelecek sene öğretim görevlisi kadrosu almış oluyor. Öğretim kadrosuna geçince de üniversitenin öğretim görevlisi olarak işe başlatılıyor.
Burada sormak istediğimiz, hiç üniversitede öğretim görevlisi yok mu bu dersi verecek, hiç doçent yok mu, yardımcı doçent yok mu veya hadi diyelim üniversite de hoca yok dışarda bu işin uzmanı olan hukuk fakültesi mezunu avukatlarımız var. Bu avukatlardan birisine ders verdirilemez miydi? Burada milletvekili danışmanı olması arkadaşın öncelik oluyor. Biz bunu tanımıyoruz. Bir sürü öğretim görevlisi olmak için sınavlara giren arkadaşlar var, üniversite mezunları kişiler var. ALES sınavına giriyorlar başka bir sınava giriyorlar, komisyona giriyorlar sonra öğretim görevlisi yapılıyor. Burada bir kişinin dışardan alınıp üniversiteye öğretim görevlisi yapılmasını biz şiddetle kınıyoruz. Yapılan uygulama yanlıştır. Milletvekili danışmanı olması veya AK Partili olması hiç kimseye avantaj sağlamamalı.
"TÜGVA'LI 54 KİŞİ ÜNİVERSİTEDE MEMUR OLDU"
Şu an Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde özel kalem müdürü olarak görev yapan Abdurrahim Cemal Saygın, 2018'de temizlik işçisi olarak göreve başlıyor. 2020'de üniversitede derse girerek öğretim görevlisi yapılıyor. Yine aynı uygulama. 2022'de özel kalem müdürü olarak atanıyor. Torpil ve hülle düzeni burada da işletiliyor. Üniversiteye hoca olmanın bir saygınlığı kalmıyor. Siyaset kanalı devreye giriyor bu durum üniversitedeki hocalar arasında infial yaratıyor.
Yine üçüncü olarak Abdulgani Özkan, Çamardı İmam Hatip Lisesi’nde müdürken yine üniversitenin bünyesine alınıyor. Önce şube müdürü sonra Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sekreteri sonra da genel sekreter yapılıyor. Donanımlı bilgili daire başkanları ve sekreterler varken, niye siyasi torpil ile dışarıdan genel sekreter alınıyor. Abdulgani Özkan Çamardı, İmam Hatip Lisesinde müdür iken öğrencilerine koreografi ile 'RTE' yazdırmanın hediyesini mi almış oluyor?
2022 yılında üniversiteye memur olarak alınan 54 kişiye halk eğitim üzerinden TÜGVA kanalıyla sertifikalar aldırılıyor ve iş ilanı çıkartılıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu sertifikalara uygun ilana çıkıyor. Sonra da ilana uygun belirlenen kişiler üniversiteye memur olarak alınıyor, yani TÜGVA'lı 54 kişi üniversitede memur olarak görev başı yapıyorlar. Buradaki memur alımında siyaset yüksek perdeden konuşuluyor. AK Partili ve TÜGVA'lı olmak memur olmanın kapılarını açıyor.
"TÜGVA, KPSS'DEN DAHA KOLAY BİR YÖNTEM"
Değerli arkadaşlar birçok gencimiz, birçok üniversite mezunu arkadaşımız memur olmak için KPSS sınavına giriyor, büyük uğraşlar veriyor, hedefler koyuyor ama bir türlü memur olamıyor. Yani TÜGVA'lı olmak memur olmak için çok kolay bir yöntem. Biz bunların memur alımlarının liyakate dayalı memur alımları, öğretim görevlisi olan kişilerin liyakatli olması, mesleğinin uzmanı olan kişiler olması gerekiyor ama maalesef torpil başını almış gidiyor. AK Partili olan siyasetin gücünü kullanan ve TÜGVA'lı olan kişiler memur olarak üniversitemizde görev yapıyor. Biz bu olayı şiddetle kınıyoruz ve kamunun vicdanına bırakıyoruz."
Borhaber.net'in konu ile ilgili haberi için manşete tıklayın