Niğde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutladı. Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de günün anlam ve önemine yakışır şekilde düzenlenen programlar, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Bor OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Çelik Başkanlığında Gerçekleştirildi Bor OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Çelik Başkanlığında Gerçekleştirildi

Kutlamalar Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumuyla Başladı

Kutlama programı sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen ana programa geçildi.

Protokol ve Vatandaşlar Salon Programında Buluştu

Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama törenine Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Törende konuşan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlığa olan inancının bir simgesi olduğunu vurguladı. Müdür Özbek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün kurtuluş mücadelemizin dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük coşku ile kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi, geleceğin teminatı olan çocuklara verdiği değeri gösteriyor. Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve çocuklarla birlikte kutlayan tek ülke olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Miniklerden Renkli Gösteriler

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı renkli gösteriler sahnelendi. Halk oyunları, şiirler, koro performansları ve temsili tiyatro gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler tarafından sahnelenen gösteriler hem eğlenceli hem de duygu dolu anlara sahne oldu. Veliler, çocuklarının sahnedeki başarılarıyla gurur duyarken, salonda zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Gurur, Sevinç ve Umut Dolu Bir Gün

Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da milli birlik ve beraberliğin, egemenliğin ve çocuk sevgisinin en güçlü şekilde hissedildiği bir gün olarak kayıtlara geçti. Katılımcılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerini sunarken, çocuklara armağan edilen bu özel bayramı bir kez daha büyük bir coşkuyla kutladı.

Bb2E4Df6 7E12 4Dae A212 Be8Af9E489E9Aefa1742 3Ee2 477C Acf5 32A24Bc9348B1F6980Bc 224F 4F25 Bfbd 79Baf17A4329491440961 18078601855688443 514407171962786342 N6B87Ee40 Fc83 493B A76A 2127Bbbe37E0