Bu yıl ’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Niğde İl Müftülüğü tarafından Peygamberimiz ve Şahsiyet inşası panel düzenlendi.
Niğde İl Müftüsü Osman Ayas’ın moderatörlüğünde Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Prof. Dr. Nevzat Topal Niğde Alaeddin Cami ve Zeyneddin Beşâre, Doç. Dr. Arslan Karaoğlan Kur’an’ın inşa ettiği rol model insan, Doç. Dr. Ahmet Vural, İnsanın Kemal yolculuğu, İman, İslam ve İhsan, Doç. Dr. Yılmaz Çelik Özü ve sözü doğru olan bir şahsiyetin inşasında Üsve-i Hasene olarak Hz. Peygamber, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Berat Can Şahsiyet inşasında ailenin rolü konularını anlattılar.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl temasının ’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ olduğunu söyleyen Niğde İl Müftüsü Osman Ayas; Bu yıl hem Mevlid-i Nebi Haftası hem de Camiler ve Din Görevlileri haftasını birlikte kutladıklarını belirtti.
Niğde İl Müftüsü Ayas; “ Bu yıl hem Mevlidi Nebi Haftası hem de camiler ve din görevlileri haftasını birlikte aslında kutluyoruz. Çünkü tarih olarak birbirine çok yakın. Geçen yıl da böyleydi. Bu yıl da böyle. Ama 1-7 Ekim tarihleri arasında daha önceden beri 1986 yılından beri camiler haftası olarak kutlanıyordu. 2003 yılından bu tarafa da camiler ve din görevlileri haftası olarak hafta birleştirildi. Her haftayla ilgili her yıl başkanlığımız bir tema belirliyor. Bu yıl da belirlenen tema Hazreti Peygamber ve Şahsiyet İnşası diye bir konu belirlendi. Bu konuyla ilgili yurt içinde, yurt dışında bütün il ve ilçelerde konferanslar, seminerler, paneller devam ediyor. Bu ayın sonuna kadar da devam edecek aslında programlar. Burada amaç Hazreti Peygamberi anmaktan ziyade anlama noktasına taşıyabilmek. Yani biz her yıl Mevlidi Nebi Haftası'nda, Mevlit Kandillerinde Hazreti Peygamber'i anıyoruz, dua ediyoruz, bir araya geliyoruz ama onu aslında anlamaya çalışmak gerekiyor. Asıl hedefimiz bu. Yani onu bir şekilde anlatabilmek, tanıtabilmek, bir şekilde onu daha geniş kitlelere yayabilmek ki kaldı ki bugün aslında hem bizim, ülke olarak, hem de dünyadaki bütün insanların Hazreti Peygamber'i daha iyi anlamaya çok ihtiyacı var bunun biliyoruz, yaşıyoruz. Bugün Gazze’de, Lübnan’da belki dünyanın başka noktalarda Müslümanlar hep sıkıntı içerisinde. Çocuklar öldürülüyor, kadınlar katlediliyor. Cahiliye döneminde de bu işler oluyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Hz. Peygamber oradan o çocukları kurtarıp onlara bir hayat hakkı tanıdı ve İslam’la birlikte onlar aslında hürriyetlerine kavuşmuş oldular. Bugün de toplumun buna çok ihtiyacı var. Hazreti Peygamber'i daha iyi anlamak için bu panelleri, konferansları tertip ediyoruz. İlimiz merkezinde, ilçelerimizde bu hafta boyunca birtakım faaliyetlerimiz devam edecek. Gençlerle, cami buluşmalarıyla ve panellerle daha iyi tanıtma noktasında elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.