Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Deri ve Resim Sergisi”, Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’nde yoğun katılımla açıldı. Gençlik merkezinde faaliyet gösteren dericilik ve resim atölyelerine katılan gençlerin el emeği ve göz nuruyla ortaya koyduğu eserler, sanatseverlerden tam not aldı.

Serginin açılış törenine Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Harun Dikici, Niğde Gençlik Merkezleri Müdürü Turan Sayın, gençlik liderleri, atölye eğitmenleri, genç sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Gençlik Merkezleri Müdürü Turan Sayın, gençlik merkezlerinin sadece spor veya eğitim odaklı alanlarda değil, aynı zamanda kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de gençlerin gelişimine katkı sunduğuna dikkat çekti.

Sayın şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada gençlerimizin sanata olan ilgisini ve yeteneklerini bir araya getiren çok özel bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gençlik merkezlerimizdeki dericilik ve resim atölyelerinde gençlerimiz hem geleneksel sanatlarımızı öğreniyor hem de modern sanatsal tekniklerle kendilerini ifade edebiliyorlar. Bu sergi, onların ortaya koyduğu emeğin ve çabanın somut bir göstergesidir. Sanatla uğraşmak, gençlerimizi disipline eder, estetik bakış açısı kazandırır ve kendilerini özgürce ifade etmelerini sağlar. Tüm gençlerimizi, bu anlamlı çalışmaları için gönülden tebrik ediyorum. Aynı zamanda onlara rehberlik eden eğitmenlerimize ve destek veren tüm paydaşlara da teşekkür ediyorum.”

Sergide yer alan eserler arasında geleneksel deri işleme teknikleriyle yapılmış süs eşyaları, tablolar, çanta ve cüzdanlar gibi el ürünleri ile farklı tekniklerle yapılan resim çalışmaları dikkat çekti. Ziyaretçiler, gençlerin yaratıcılığı ve özenle ortaya koyduğu çalışmalara hayran kaldı.

Gençlerden Yoğun İlgi ve Katılım

Deri ve resim atölyelerine katılan gençler, aldıkları eğitimle hem mesleki becerilerini geliştirme hem de sanatla iç içe olma fırsatı buldu. Sergide yer alan genç katılımcılardan bazıları, sanatın hayatlarına kattığı değerleri ve atölye sürecinde yaşadıkları deneyimleri ziyaretçilere anlatarak eserlerini tanıttı.

Gençlik Merkezi yetkilileri, yıl boyunca benzer etkinliklerin devam edeceğini, gençlerin farklı alanlarda yeteneklerini sergilemeleri için imkanlar yaratılmaya devam edileceğini belirtti.

Sergi, hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yavuz Yıldırım'dan Yeni Kitap: "Türkiye'de Sistemsel Arıza ve Çözüm Önerileri"
Yavuz Yıldırım'dan Yeni Kitap: "Türkiye'de Sistemsel Arıza ve Çözüm Önerileri"
İçeriği Görüntüle