Niğde'de görme bozukluğu yaşayan hasta,  Ömer Hlisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Görme bulanıklığı nedeniyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 51 yaşındaki Mustafa Aybar'a, korneasındaki hastalığa bağlı olarak nakli yapılması kararlaştırıldı. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer ve ekibi, Kayseri Şehir Hastanesi aracılığıyla Afyonkarahisar'dan temin edilen korneayı, başarılı bir şekilde Aybar'a nakletti.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözde leke ve görme kaybı şikayeti ile başvuran 51 yaşındaki Mustafa Aybar’a kornea bankasından temin edilen uygun donörden kornea nakli ameliyatı yapıldı. Kornea naklini gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Özer tarafından yapılan ameliyatın ardından Göz Hastalıkları Servisi’ne alınan hasta ilimizde kornea nakli yapılan ilk hasta oldu.

Konuyla ilgili Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, hastane bünyesinde geçtiğimiz ay kornea nakil merkezi kurulduğunu söylerken başarılı operasyonda emeği geçen doktorlara teşekkür etti. Rektör Uslu, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bugün bir ilki yaşıyoruz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizin çabaları ile ilk kez kornea nakli yaptık. Yapılan ameliyatla hastamız sağlığına kavuştu. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak ilimize sağlık alanında katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bahadır İnan ise Niğde’de ilk kez başarıyla yapılan bu nakil operasyonunun gerçekleştirilmesinde Sağlık Bakanlığımızdan Ağustos ayında gerekli izinlerimizi aldık ve bunun neticesinde ilk hastamıza nakil gerçekleştirdik. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Göz hastalıkları konusunda yapamayacağımız bir ameliyat yok. Bu konuda gururluyuz" dedi.

Kornea naklini gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanımız Dr. Öğretim Üyesi Ömer Özer, uzun bir süredir korneasındaki hastalığa bağlı olarak bulanık görmesi olan hastaya kornea nakli yapmayı kararlaştırdıklarını, korneayı ise Kayseri Şehir Hastanesi aracılığı ile Afyon’dan temin ettiklerini belirtti. Özer, "Hastamız yaklaşık bir ay kadar önce görme bulanıklığı ve gözde bir leke şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız muayeneler sonrasında kornea nakli olması gerektiğine karar verdik ve kurduğumuz Kornea Nakli Merkezi üzerinden korneayı temin ettik. Bu operasyonu ilimizde ilk defa üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirmiş olduk. Ameliyat sonrası hastamızı bugün şifa ile taburcu ediyoruz. Kornea nakli sayesinde görme yeteneğini kaybetmiş hastalara bir tedavi umudu sağlamış oluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Çalışanlarına "Anne Sütü Eğitimi" verildi Sağlık Çalışanlarına "Anne Sütü Eğitimi" verildi

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, Bizim göreve geldikten sonra amaçlarımızdan bir tanesi Niğde’den hiçbir hastamız şehir dışına gitmesin. Her türlü ameliyatı burada yapılsın. Ve bundan sonra da en üst seviyede hizmetimizi yapalım. Bugün burada yapılan operasyon hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kendisine geçmiş olsun diyorum, ameliyatı gerçekleştiren öğretim üyemize ve tüm sağlık ekibimize teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı.

Yapılan kornea nakli ile sağlığına kavuşan Mustafa Aybar ise başka şehirlere sevk olmadan yaşadığı şehirde nakil ameliyatı olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Editör: Selim GÖKEL