Niğde’de 2024-2025 İlköğretim Haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle Hükümet Meydanı’nda Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Atatürk Anıtına çelenk sundu.  Hükümet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunumun ardından İlköğretim Haftası kutlamaları Selçuk ilkokulunda devam etti. 

İlköğretim Haftası açılış programında konuşan Vali Cahit Çelik “ 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine uygun, yerli, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmesinin önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Bu süreçte eğitim kurumlarımızın ve öğretmenlerimizin büyük sorumlulukları olduğunun bilincindeyiz. Eğitim süreci, yalnızca bireysel gelişim için değil, toplumumuzun geleceği için de hayati bir role sahiptir. Evlatlarımızın, gelecekte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan, bilgili ve bilinçli bireyler olarak yetişeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

Öğretmenlere çağrıda bulunan Vali Çelik; “ Değerli Öğretmenlerimiz, Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak, onların gelişimine rehberlik etmeniz büyük bir özveri gerektiriyor. Eğitimdeki başarı, karşılıklı saygı, anlayış ve sabırla mümkündür. Sizlerin bu süreçte gösterdiği özveri takdire şayandır” diye konuştu.

Niğde’de Okul çevrelerinde sıkı denetim Niğde’de Okul çevrelerinde sıkı denetim

Öğrenci ve Velilere bir çağrıda bulunan Çelik; “ Sevgili Öğrenciler, Sizler geleceğimizin teminatısınız. Unutmayın ki bilgi en güçlü silahınız, ahlak en büyük dostunuz, tembellik ve cehalet ise en büyük düşmanınızdır. Öğretmenleriniz ve ailelerinizin desteğiyle bu yıl da başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçireceğinize inanıyorum.  Kıymetli Velilerimiz, Çocuklarımızın eğitiminde sizlerin desteği de hayati önemdedir. Onların sağlıklı birer birey olarak yetişmesi için öğretmenlerimizle iş birliği içinde olmanız, milli ve manevi değerleri benimsemelerine katkıda bulunmanız büyük önem taşımaktadır.  Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerimize başarılar getirmesini diliyor, sağlıklı ve verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlköğretim haftası açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; “Değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak, öğrencilerimize kadim geleneğimizdeki becerileri kazandırırken ‘köklerden geleceğe” düsturuyla yeni müfredat çerçevesinde en güzel eğitimi vermeye gayret göstereceğiz. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı gayret ve azimle çalışacağınızdan eminim. Yeni müfredatla çok büyük mesafeler kat ederek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz. Genç ve dinamik eğitim kadromuzla öğrencilerimizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştıracak, akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi bireyler olarak yetiştirmek için hiç durmandan çalışacağınıza inancım tamdır. İlimizde 388 okulumuzda, 5 bin 586 Öğretmenimiz ile 72 bin 19 öğrencimize eğitim vermekteyiz. 09 Eylül 2024 günü başladığımız eğitim öğretim yılının 1.Dönem ara tatili 11-15 Kasım’da, Sömestri tatili 20-31 Ocak’ta, 2 dönem ara tatili 31 Mart-4 Nisan’da yapılacak olup okullarımız 20 Haziran’da yaz tatiline gireceklerdir” dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunları gösterileri ile son bulan programın ardından Vali Cahit Çelik, sınıfları gezerek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi

Editör: Selim GÖKEL