Niğde'de erkenden iş hayatına atılmak isteyen ve istediği nitelikli liseye gidemeyen öğrencilerin tercihi meslek liselerinden yana olurken, velilerin meslek liselerine olan ilgisinin de arttığı görüldü.

Meslek liseleri, erkenden iş hayatına atılmak isteyen öğrencilere sağladığı ayrıcalıklarla öne çıkıyor. Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerini tercih eden öğrenciler, ağırlıklı olarak kendi alanlarında uygulamalı dersler görüyor. 

Meslek liselerinden mezun olan öğrenciler istihdam önceliğinin yanı sıra yüksek öğrenime devam ederken ön lisans düzeyinde ek puan sağlayan ve erkek çocuklarına askerlik için ilave 3 yıl tecil hakkı tanıyan bazı avantajlardan faydalanabilirken, son yıllarda hem öğrencilerin hem de velilerin mesleki eğitim programlarına daha yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. 

1 milyon öğrenci taşımalı eğitime devam ediyor 1 milyon öğrenci taşımalı eğitime devam ediyor

Taleplerin artmasından memnun olduğunu dile getiren meslek lisesi eğitimcileri, akademik başarısı fark etmeksizin bütün öğrencileri mesleki eğitim programlarına beklediklerinin altını çizdi.

Editör: Selim GÖKEL