Niğde Valisi Cahit Çelik, doğal yaşam alanları hakkında farkındalık oluşturmak üzere ‘ormanlar için el ele veriyoruz etkinliği’ kapsamında Merkez Kumluca Hamamlı Toprak Muhafaza sahasında öğrenciler ile beraber orman temizliğine katıldı.

Su Kaynakları “Su Kurullarıyla” Korunacak Su Kaynakları “Su Kurullarıyla” Korunacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle ormanlar için el ele veriyoruz’ etkinliği kapsamında 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapıldı.  Niğde merkez Kumluca Hamamlı Toprak Muhafaza sahasında ‘ormanlar için el ele veriyoruz etkinliği’ gerçekleştirildi.

Orman yangınlarını önlemek ve geri dönüştürülemeyen atıkları toplayıp doğadan arındırmak için bir araya gelinen etkinliğe; Niğde Valisi Cahit Çelik ve Eşi, Gençlik ve Spor İl Müdürü, kurum müdürleri, gençlik merkezi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte gençlerin çevreye olan duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek amaçlandı.

Vali Cahit Çelik, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, ormanların korunmasının geleceğe bırakılacak en değerli miras olduğunu belirterek, “Bugün burada izciler, Kızılay gönüllüleri ve belediye ekipleri olarak el ele verip ormanlarımızı korumak için önemli bir adım atıyoruz. Ormanlarımızı korumak, geleceğimizi korumaktır.” dedi.

İzciler, Kızılay gönüllüleri ve belediye işçileri, hatıra ormanında hem çevre temizliği yaptı hem de sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık oluşturdu. Etkinlik sırasında, çevredeki atıklar toplanarak doğaya zarar veren unsurlar ortadan kaldırıldı. Ekipler, temiz ve yeşil bir Niğde için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, bu tür etkinliklerin doğa ve çevre bilincinin artırılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Katılımcılar, topladıkları atıkları sınıflandırmak için sarı poşetleri plastik, yeşil poşetleri cam, mavi poşetleri kağıt ve siyah poşetleri evrensel atık için kullanarak çevre bilincini artırdı. Toplanan çöpler, belediye ekipleri tarafından pikapla toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Editör: Selim GÖKEL