Uzkurt, Teknofest 2024 Bor Fen Liseli Öğrencilerle Buluştu Uzkurt, Teknofest 2024 Bor Fen Liseli Öğrencilerle Buluştu

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında Şehit Ömer Halis Demir anısına 21 Temmuz 2024 Pazar günü yapılması planlanan ‘Niğde Yarı Maraton Koşusu’ hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, 1 Haziran’da başlayan kayıtlar devam ediyor.
Niğde’de, Şehit Ömer Halis Demir anısına ‘21K-10K-5K Niğde yol koşusu’ gerçekleştirilecek.
Halk ve farklı mesafe kategorilerinin yer aldığı koşu 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 08:00'de Niğde şehir merkezinden başlayacak.
3 Ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan Niğde Yarı Maraton Koşusunun ilki Niğde şehir merkezinden başlayan, Şehit Ömer Halis Demir anısına koşulacak yarı maraton 21,1 km’lik bir mesafede Niğde Belediyesi önünden başlayarak Bor ilçesinde sona erecek.
İkinci yarışma ise yine Niğde merkezden başlayarak, Niğde Ömer Halisdemir Üniversite Kampüs bölgesi yakınlarında sona erecek ve yaklaşık 10 km’lik bir mücadele ile tamamlanacak.
Üçüncü yarışma ise yine Niğde merkezden başlayarak, Bor Caddesi üzerinde bulunan Kemal Aydoğan İlkokulu civarında yaklaşık 5 km’lik bir mesafenin sonunda tamamlanacak.
NİĞDE YARI MARATONU KAYITLARI DEVAM EDİYOR
Türkiye Atletizm Federasyonu Özel Yarışmalar talimatı düzenlemesi gereğince sağlık belgesi veya sporcu lisansı olmayanlar kit dağıtımı sırasında imzalanacak feragatname ile kitlerini teslim alabilecekler.
KATILIM KOŞULLARI VE KURALLAR
Niğde Yarı Maratonu, 21,0975 km ve 10 km mesafesinde Niğde'de gerçekleşecek olan bir yol koşusu yarışıdır.
Yarı Maraton Mesafesi Koşu, 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 08:00'de Niğde şehir merkezinden başlar. 10K mesafesi ise saat 09:00'da Niğde şehir merkezinden başlar. 5K Halk Koşusu ise 09:15'te start alacaktır. Katılımcıların Yarı Maraton mesafesini kısmi yeterlilik esasına göre, 3 saat 30 dakika, 10K mesafesini 1 saat 30 dakika içerisinde tamamlamaları gereklidir. Kısmi yeterlilik, katılımcıların karşılaşabilecekleri doğa koşullarında güvenli bir şekilde koşularına devam etmelerine olanak sağlayacak malzemeleri yanlarında taşımaları anlamına gelmektedir.
KATILIM ŞARTLARI
Koşu, 18 yaşın üzerinde herkesin katılımına açıktır. 16-18 yaş grubu ebeveyn izni ile sadece 5K ve 10K yarışına katılabilir. Katılımcıların 21 Temmuz 2024 tarihinde geçerli ve koşmalarına engel olmadığını belirtir yarışma tarihinden önceki bir yıl içerisinde alınmış bir sağlık belgesine veya Atletizm, Triatlon, Dağcılık, Oryantiring veya Bisiklet Federasyonlarından onaylı sporcu lisansına sahip olmaları veya kit alımı sırasında doldurup imzalayacakları feragatname ile katılımı sağlanacaktır.
İlgili belgeler koşu öncesi organizasyona ibraz edilecektir. Koşucuların atletik hazırlıklarının olması ve farklı hava ve doğa şartlarına uygun kıyafetler giymeleri gerekmektedir.
KAYIT VE KAYIT ŞEKLİ
Koşuya sadece kayıtlı koşucular katılabilir. Kayıtlar nigdeyarimaratonu.com internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Parkur değişiklikleri için son tarih 17 Temmuz 2024 saat 17:00'dir. Katılımcı limitine ulaşılmış olan parkura geçiş yapılamaz.
Maksimum katılımcı sayısı 1000 kişi ile sınırlandırılmıştır. Kayıtlar bu limite ulaşıldığında son kayıt tarihi beklenmeden kapatılacaktır.
Yapılan her kayıt kişiye özeldir. Kayıt devrine veya bir katılımcı yerine başka birisinin koşmasına izin verilmeyecektir.
YARI MARATON NEDİR?
Yarı maraton, 21,0975 m (ya da yaklaşık 13 mil 193 yard) uzunluğundaki bir yol koşusu kategorisidir. Uzunluğu maratonun yarısıdır ve genellikle şehir içi caddelerde koşulur. Maratonu tamamlamakta zorlanan ve o zorluk seviyesine ulaşamamış koşucular için popüler bir koşudur. Günümüzde pek çok şehir her yıl halkın katılımına açık yarı maratonlar düzenlemektedir.
Ülkemizde yapılan diğer Yarı Maraton Yarışlarından önde gelenleri ise şöyle;
İstanbul Yarı Maratonu, Runtalya Yarı Maratonu, Adana Yarı Maratonu, Mersin Yarı Maratonu, Vestel Manisa Yarı Maratonu, Salomon Çeşme Yarı Maratonu.

Editör: Selim GÖKEL