Niğde'de baraj gölünde cesedi bulunan baba ve 4 yaşındaki kızı toprağa verildi Niğde'de baraj gölünde cesedi bulunan baba ve 4 yaşındaki kızı toprağa verildi

Niğde’de piknik alanları dahil baraj ve göletlerin kenarlarını mesken tutanlar sorumsuzluk örneği göstermeye devam ediyorlar.

Baraj göletlerinin çevresinde hem balık tutmak hem de piknik yapmak için gelenler, yiyip içip pisliklerini bölgede bırakmaları çevre katliamının bir parçasını oluşturuyor. Genelde bira şişeleri, enerji içecekleri ve diğer alkol şişelerinin ağırlıklı olarak bölgede bırakılması, sorumsuzluğun daniskasını oluşturuyor. 


Çoğu zaman baraj göletine atılan şişeler ve diğer yiyecek ve giyecek atıkları, baraj göletinin dolmasının yanı sıra, şehir içme suyunun alındığı bölgede biriken pisliklerin her türlü mikrop ve bakterilerin üremisine neden olduğunu unutmuş olmalılar. Böylesi bir sorumsuzluğun insan olarak bindikleri dalı kestiği deyimi ile uyuşan eylemleri cezasız bir suç olarak günümüz yaşantısında yer alması, sorumsuzlukları daha da artırıyor. 

Editör: Selim GÖKEL