Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamalara göre, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma komutanlığı ekiplerince 26 Ağustos ile 01 Eylül tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince 7 günlük süre içerisinde  yapılan denetimlerde 12 bin 434 araç ve sürücü denetlenirken, 2 bin 431 araç ve sürücüye 2 milyon 638 bin 942 TL idari para cezası uygulandı.

Konu ile ilgili olarak Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “ Niğde İl Emniyet müdürlüğü ve İl Jandarma komutanlığı ekiplerince 26 Ağustos ile 01 Eylül tarihleri arasında meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili olarak gözaltına alınan 236 şüpheli şahıstan 1’i tutuklandı.

ARANMASI BULUNAN 30 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Haklarında çeşitli suçlardan aranması veya yakalanması bulunan 30 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan farklı tarihlerde meydana gelen 7 hırsızlık olayı aydınlatılırken olayın failleri yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

885 BİN KAÇAK MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gerçekleştirilen operasyonda 885 bin adet Kaçak Makaron ele geçirilirken, 1 adet te cep telefonu ele geçirildi.

EMNİYET VE JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince  uyuşturucu satıcılarına ve kullananlara yönelik gerçekleştirilen 21 operasyonda 21 şüpheli şahıs gözaltına alınırken şüphelilerden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gerçekleştirilen 21 operasyonda, 34,75 gram bonzai, 19,39 gram metamfetamin, 1 adet sentetik ecza ve 14 kök Hint keneviri ele geçirildi. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yakalanan 4 yabancı uyruklu vatandaş geri gönderme merkezine gönderildi.

7 GÜNDE 12 BİN 434 ARAÇ VE SÜRÜCÜ DENETLENDİ

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince 7 günlük süre içerisinde  yapılan denetimlerde 12 bin 434 araç ve sürücü denetlenirken, 2 bin 431 araç ve sürücüye 2 milyon 638 bin 942 TL idari para cezası uygulanırken, 67 araç sürücüsü trafikten men edildi.

Niğde’de Silah kaçakçılarına yönelik operasyon Niğde’de Silah kaçakçılarına yönelik operasyon

Editör: Selim GÖKEL