Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi, Niğde ili Bor ilçesi Okçu Köyü sınırları içerisinde yüklenici firma Master Static Mühendislik Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulan ve 7 bin 176 adet panel kullanarak, güneş enerjisinden ayda ortalama bin 200 sokak lambası aydınlatması veya 700 mesken elektriğine yetecek kapasitede üretim sağlayacak dev tesis seçkin konukların katılımı ile törenle açıldı.

Niğde ili Bor ilçesi Okçu Köyü sınırları içerisindeki tesisin açılışına Niğde Valisi Cahit Çelik, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, YETEV Genel Sekreteri Mahir Kaya ve YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay katıldı.

NİĞDE’NİN EN BÜYÜK POTANSİYELİ GÜNEŞ

Açılışta hayırlı olması temennisinde bulunan ve çevreci bir projenin hayata geçirildiğini belirten Niğde Valisi Cahit Çelik, Ancak büyük bir potansiyelimiz var, o da güneş enerjisi. Özellikle Niğde ve çevresi bu anlamda çok önemli bir potansiyele sahip. Bu kapsamda Yeni Türkiye Eğitim Vakfına (YETEV) ilimize yatırım yaptıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

YETEV Niğde’yi “GES üssü” yapıyor

Yeşil; yerli malı kullanmak vatandaşlık görevidir Yeşil; yerli malı kullanmak vatandaşlık görevidir

Açılış sonrası Niğde Valisi Cahit Çelik’e, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya ve katılımcılara bilgiler veren Master Static Mühendislik Ticaret Limited Şirketi yöneticileri Erhan Temur ve Osman Demirsoy; “Ülkemizin eğitim alanında önemli sivil toplum kuruluşlarından Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi, Yeni Türkiye Eğitim Vakfının okul ve yurtlarının elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlamak amacı ile Niğde ili Bor ilçesi Okçu Köyü sınırları içerisinde 173 ada 1 parsel bulunan 13,26 ha yüzölçümlün saha üzerine kurulmuştur.

7 Bin 176 Adet GÜNEŞ PANELİYLE ENERJİ ÜRETİLECEK

Master Static Mühendislik Ticaret Limited Şirketi olarak 7 bin 176 adet 550Wp panel kullanarak, güneş enerjisinden 3 bin 946 kWp elektrik üretilecektir. Proje kapsamında yıllık ortalama 5 bin 530 Gwh enerji üretilmesi planlanmaktadır.

700 MESKEN ELEKTRİĞİNE YETECEK KAPASİTEDE ÜRETİM SAĞLAYACAK

Güneş enerjisinden üretilecek enerji ile ayda ortalama bin 200 sokak lambası aydınlatması veya 700 mesken elektriğine yetecek kapasitede üretim sağlanacaktır. 4 MW GES (Güneş Enerji Santrali) dışa bağımlılığı azaltarak, ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilerlerken ülkemizde temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak güneş enerjisi, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılması ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için kritik önem taşımaktadır.

Yetsev222

Editör: Selim GÖKEL