Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş; İlimizde 2023 yılında yaklaşık 1000 dekar alanda sertifikalı buğday tohumu üretimi için tohumluk beyannamesi kabul edilmiş olup üreticilerimizin sağlıklı ve temiz tohum kullanmaları için ekiplerimiz sahada aktif bir şekilde kontrollerini yapmaktadır.” dedi.
Sertifikasyon sürecinde titizlikle yapılan tarla kontrollerinde tohumluk vasfı taşımayan ürünlerin iptal edildiğini belirten BAŞ, alınan numunelerin Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüklerince yapılan analiz sonrası sertifikasyon işlemleri neticelendiğini ve piyasaya sunulduğunu belirtti.
İl Müdürü BAŞ “Tarımsal üretimin ve ürünlerde kalitenin arttırılmasında, yeni bitki çeşitleri ve sertifikalı tohumluk kullanımının etkisi büyüktür. Yapılan bu çalışmalar ile amaçlanan İlimizde ve beraberinde ülke genelinde bitkisel üretimde sertifikalı tohum kullanımını yaygınlaştırarak verimliliği, kaliteyi, tohumlarda kalite güvencesini ve çiftçilerimizin gelirinin artırılmasını sağlamaktır.” dedi.
ASAYİŞ
EĞİTİM
SİYASET
KÜLTÜR
GÜNCEL
BÖLGEMİZ
ÇAMARDI
1000 dekar alanda sertifikalı buğday tohumu üretiliyor
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından 2023 yılı sertifikalı tohum üretimi için, üreticilerin vermiş olduğu Tohumluk Beyannamelerinin tarla kontrolleri yapılmaya başlandı.
Yorumlar
Niğde'de İçme Suyu İhtiyacınızı Nasıl Gideriyorsunuz?
Ankete Katıl
Trend Haberler
Niğde'deki bu gidişat karşısında kim, ne zaman ve nasıl bir adım atacak?
Yılan Sokması Sonrası Fenalaşan Vatandaş Tedavi Altına Alındı
Bor Kemerhisar'da Havai Fişek Fabrikasında Patlama
Niğde TBMM'de Gündemde... Ama, Yerel Yöneticiler Suskun!





