Niğde İl Genel Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısı İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç başkanlığında gündemde bulunan 9 maddeyi karara bağlamak üzere toplanıldı. İl Genel Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı yoklama, açılış ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla geçildi.

Gündemde bulunan komisyon raporları komisyondan geldiği gibi Meclis üyeleri tarafından Ret edilirken. Gündemde bulunan 7 madde Ak Partili komisyon üyeleri tarafından komisyonda Ret edilen gündem maddesi, İl Genel meclisinde, MHP ve CHP meclis üyeleri ve Ak partiden 2 meclis üyesinin de oyu ile 11 oy ile oy çokluğu ile meclisten geçti. Gündem maddesi CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, Ak Partili meclis üyelerinden bazıları meclis salonunu terk etti.

Uzkurt, Teknofest 2024 Bor Fen Liseli Öğrencilerle Buluştu Uzkurt, Teknofest 2024 Bor Fen Liseli Öğrencilerle Buluştu

Gündemde bulunan ve Ak Partililerin Ret ettiği, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin onayladığı gündem maddesi şu şekilde; “ İlimiz Ulukışla İlçesi Şeyhömerli Köyü 158 ada 29 nolu parselde Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı (KDKÇA) amaçlı yapılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plam ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

ÜÇKAPILI KÖYÜNDEKİ YANGIN MECLİS GÜNDEMİNDE

İl Genel Meclisi Ekim ayı olağan son toplantısında gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi Gurup Başkanı Mustafa Kızıltan; Uluağaç ve Üçkapılı’da iki gündür devam eden yangında müdahalenin geciktiğiyle ilgili bizlere bilgi geldi.  İl Özel İdaresine ait iş makinalarının oraya gittiğini ve yangın yerinde sularının olmadığı ve hararet yaptığı ile ilgili bilgiler geldi. İl özel idaremize ait iş makinalarının gerekli kontrolleri yapılıyor mu yapılmıyor mu? Yangın söndürme için gerekli araçları kullanacak şöför bulup bulunmadığı, yangın gibi acil durum gerektiren işlerde tasarruf tedbirlerinin dikkate alınıp alınmadığı hususlarda meclisin bilgilendirilmesini istedi.

İl Özel İdaresi Genel sekreter Yardımcısı Hüseyin Uçar; “ 112 tarafından bize iletilen yangın sonrası bizden talep edilen iş makinaları yangın adresine sevk edildi. Konu isnat edilen şekilde değildir. İl Özel İdaremizdeki iş makinaları günü birlik atölyelerimizde bakımları yapılıyor ve yangın kadromuz da yeterlidir. Bizlere böyle bir bilgi verilmediğini ve konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Editör: Selim GÖKEL