Pancar üreticileri, pancar fiyatından da umudu kesti Pancar üreticileri, pancar fiyatından da umudu kesti

Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, Niğde’de kahvehanelerde 7.50 liraya satılan çaya zam geldiğini ve bugünden itibaren 10 TL’ye çıkartıldığını belirtti.

Son zamanlarda artan ve etkisi hissedilen ekonomik krizle birlikte kafe ve restoranlarda da fiyatlar değişti. Özellikle büyükşehirlerde bulunan kafe ve restoranlarda 1 bardak çayın fiyatı 1 litre benzinle yarışır hale geldi. Niğde’de özellikle vatandaşların uğrak noktalarından biri olan kahvehanelerde çay, kahve ve benzeri içeceklere yeni bir zam yapıldı.

BİR BARDAK ÇAY 10 LİRA OLDU

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı Niğde Kahveciler Odası Başkanlığı’nın aldığı karar ile Niğde’de kahvehanelerde satılan bardak çay fiyatına 2,50 lira zam yapılarak 10 lira oldu. Ayrıca son zammın ardından Niğde’de Türk kahvesine de zam geldi. Bundan böyle Niğde’deki kahvehanelerde bir fincan Türk Kahvesi 40 liradan satılacak.

Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner; “ Girdi maliyetlerinin artması ve patet çaya son gelen zam ile birlikte bizde yönetim kurulu olarak toplanarak kahvehanelerde 7,70 lira olan çayı 10 TL’ye çıkartmaya karar verdik. Bilindiği üzere 1 paket çay 100 liradan satılırken şimdilerde ise 240 TL’ye çıktı. Bunun yanında kiralarda arttı. Bizde mecbur kaldık çaya zam yapmaya. Bütün Niğde'deki kıraathaneler, çay Ocaklarında 1 bardak çay 10’ye çıkartıldı. 1 fincan kahve ise 40 TL’ye satılacak.  Biz Niğde Kahveciler Odası olarak ilimizde en son Nisan ayında zam yapılmıştı ve Nisan ayında bugüne kadar kiralara ve girdi fiyatlarına zamlar geldi. Yenilenen fiyatla birlikte yeni fiyat listesi çay ocakları ile kıraathanelere tebliğ edildi. Çayın artması ile birlikte Oralet, Kivi, Tarçın, Ihlamur, Muz ve Kuşburnu 10 TL oldu. Kahve, Kakao 40.00 TL, Nescafe, Salep (Fincanda) 40.00 TL olarak belirlendi” dedi.

Editör: Selim GÖKEL