2024 Temmuz ayında Bor İlçesinde sel felaket yaşanmıştı. Yoğun yağmurun ardından oluşan sel felaketinde, bir çok apartmanın zemin katını su basmış vatandaşlar zarara uğramıştı. 

Okçu Köyü ve Fesleğen Köyü altında yer alan Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesinde yaşanan bu sel felaketinin ardından Konya'da bulunan DSİ 4. Bölge Müdürlüğü iş makinaları ile dere tanzimi ve sedleme çalışmalarına başladı. Toplamda 4 kilometre dere yatağı ve üzerine yol geçişi yapılacağı öğrenildi. 

DSİ Konya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da; "Niğde Bor İlçesinde, Fesleğen köyünden gelen Ahmet Kuddusi ve Mehmetçik Mahallelerini etkileyen taşkını önlemek amacıyla yukarı havza tedbirleri kapsamında dere tanzim ve seddeleme çalışmaları devam etmektedir." denildi.

KALDIRIM ASFALT YENİLENDİ ANCAK YAĞMUR SUYU GİDERİ YOK

Meclis tatile girdi, Uzkurt sahaya indi Meclis tatile girdi, Uzkurt sahaya indi

Bölgede yaşayan Borlular ise dere yatağı yapmanın yeterli olmadığını, Mehmetçik Mahallesinde hiç bir yağmur suyu gideri logarı olmadığını, Bor Belediyesinin yeni asfaltlama ve kaldırım çalışması yapmasına rağmen yağmur suyunun gideceği hiç yer olmadığını yoğun yağmurun ardından yine aynı felaketin yaşanacağını belirttiler. 

Sitemiz sahibi Şerafettin Çopur'un sel sonrası yorumunu okumak için aşağıdaki linke tıklayın. 

Bor'daki bu sel yine olacak? Çünkü... Bor'daki bu sel yine olacak? Çünkü...

G Zra5 X Xw A Ml Po Q

G Zra5Mt Wk B Q R48 P

Editör: Selim GÖKEL