Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından vatandaşlara yönelik çeşitli etkinliklerin de yer aldığı bir dizi bilgilendirme çalışması yapıldı.

Niğde’de göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon Niğde’de göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon

Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüz görevlilerince 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Önleyici Faaliyet/Bilgilendirme çalışmaları kapsamında; “En İyi Narkotik Polisi Anne ve Narkonokta” projeleri kapsamında 4 etkinlik düzenlenerek 278 vatandaşımıza yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı.
Siberay Farkındalık Faaliyetleri kapsamında; ilimiz genelinde (280) vatandaşımız “Dolandırıcılık, Yasadışı Bahis, Güvenli ve Bilinçli Teknoloji” kullanımı konularında bilgilendirilerek bin adet broşür dağıtımı gerçekleştirildi.


Niğde Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali, “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” konusunda 60 otobüs şoförü ve yolcu bilgilendirilerek broşür dağıtımı yapıldı.  “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” konusunda 15 vatandaşa, tanımadıkları numaralardan cep telefonlarına gelen çağrı ve mesajları dikkate almamaları ayrıca Polis, Jandarma, Savcı veya herhangi bir kamu personelinin kati surette para talep etmeyeceği bilgisi paylaşılarak broşür dağıtımı gerçekleştirildi” denildi.

Editör: Selim GÖKEL