Eylül 2024 ayı  Niğde Belediye Meclis Toplantısında CHP Meclis Grup Başkanı Melikşah Başak, Belediye Encümen Kararlarında Niğde halkını ilgilendiren konuların kendilerine ve kamuoyuna açıklanmasını istedi.

ENCÜMEN KARARLARINDAN CHP'Lİ ÜYELER HABERDAR EDİLMİYOR

Melikşah Başak; Biz encümen kararlarının kişisel veri olan kısımlarını istemiyoruz ama kamuoyunu ilgilendiren kısımlarını istiyoruz. Ben burdan bir kararı encümenden geçsin diye gönderiyorsam bunun cevabını öğrenmek en doğal hakkım diye düşünüyorum. Ayrıca bilgi edinme yasası gereği de zaten bunları alma hakkım var. Encümen kararlarını verirken çekinmemeniz lazım. Şeffaf belediyesiniz, şuan canlı yayınlanıyoruz. Meclis toplantısı şeffaf olurken, encümen kararlarını da paylaşmamak birşeylerin arkasına sığınmak hoş olmayan bir durum. Vatandaş bize sorduğunda biz afallayıp kalıyoruz. Encümen kararlarına vakıf değiliz" dedi. 

Toplantının son bölümünde meclis toplantısına başkanlık eden Bülent Küçüktuna ise, bu soru karşısında ; "Anlıyorum, şu var gerçekten özel olan şeyler oluyor. Vatandaşın aracına ceza yazılmış veya buna benzer kişisel şeyler oluyor" dedi. CHP li üye Melikşah Başak ise "kişisel konuları istemiyoruz. Kamuyu ilgilendiren konuları istiyoruz" şeklinde konuştu. Ak Partili Meclis Başkan Vekili Bülent Küçüktuna ; Yazıişleri müdürlüğümüz bununla ilgili gerekli incelemeyi yapsınlar size bu konuda net bilgi versinler" dedi. 

BİR TOPLANTIDA 3 AYRI KERE TALEP EDİLMESİ DİKKAT ÇEKTİ. 

Niğde Belediyesi Susuzluk İçin Tedbirler Alıyor Niğde Belediyesi Susuzluk İçin Tedbirler Alıyor

Eylül 2024 yılı meclis toplantısında ayrı ayrı CHP li üyeler 3 ayrı kere bu konuda söz alıp Encümen Kararlarının kendileri ile paylaşılmasını ısrarla istediler. 

Editör: Selim GÖKEL