2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı “Okul Güvenliği Toplantısı” Vali Cahit Çelik başkanlığında Niğde Belediye Kültür Merkezinde, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Fatih Altan ve okul müdürleri ve idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Çelik, Öğrenciler evden çıkıp okul servisine adım attığı andan itibaren okul içi ve okul çevresinde güvenliklerini sağlamak, bizlerin en önemli önceliğidir. Okul çevrelerinde gerekli trafik tedbirleri, güvenlik güçlerimiz tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da alınacaktır” dedi.

Niğde Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okulların genel durumları ve alınacak tedbirlere ilişkin yapılan sunumla başlayan toplantı yine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı okul çevrelerinde alınan önlemler ve trafik konularında sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından devam eden toplantıda konuşan Vali Cahit Çelik; “2023-2024 Eğitim öğretim yılında tüm eğitim camiasının göstermiş oldukları başarıdan dolayı tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür ederim. 2023-2024 eğitim öğretim yılının verimli bir yıl olduğunu belirtti.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÖNLEMLER ALINACAK

2024-2025 eğitim öğretim yılının ilimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Çelik; “2024-2025 eğitim öğretim dönemine başlarken, 388 okulda toplam 72 bin 19 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu gençlerimizi her türlü olumsuz etkiden uzak tutmak için, okul güvenliğini artırıcı birçok önlem alıyoruz. Özellikle, okul servis araçlarının denetimi konusu hassasiyetle ele alınmış, tüm ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle bu denetimler sıkı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca, Teknoloji Bağımlılığı gibi çağın büyük tehditlerine karşı öğrencilerimizi koruma amaçlı düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. Ortaöğretim okullarımızda öğrencilerin derslere cep telefonlarıyla girmesi yasaklanmış olup, bu bağımlılıkla mücadele kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

OKUL VE ÇEVRELERİNDE GÜVENLİK GÜÇLERİ KUŞ UÇURTMAYACAK

Okul ve çevrelerinde tüm önlemlerin alınacağını belirten Vali Çelik; “ Emniyet ve jandarma teşkilatımız, okullarımızın güvenliğini sağlamak adına önemli sorumluluklar üstlenmektedir. 2024 yılı itibarıyla Niğde’de Bin 280 emniyet personeli ve 831 jandarma mensubu görev yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz, şehir genelinde okul ve çevrelerinde 24 saat boyunca görev başında olup, çocuklarımızın güvenliği için titizlikle çalışmaktadır.

OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİ BELİRLENDİ

Okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması adına, okul geçit görevlileri belirlenmiş ve emniyet ile jandarma ekiplerimizle koordineli bir şekilde görev yapmaktadırlar. Bu kapsamda, merkez ilçemizde 61 okulda 1 öğretmen ve 2 öğrenciden oluşan geçit görevlileri oluşturulmuş ve eğitimleri verilmiştir. Jandarma sorumluluk alanında ise 50 okulda geçit görevlilerinin görevlendirildiğini belirtti.

OKUL ÇEVRELERİNDEKİ METRUK BİNALAR YIKILDI

Niğde’de 5 yılda 449 metruk binadan 347’sinin yıkıldığını belirten Çelik; “ Okul çevrelerinin güvenliği de büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, okullarımızın çevresinde metruk bina tespiti yapılmış ve gerekli yıkımlar gerçekleştirilmiştir. Valiliğimiz verilerine göre, 2019-2024 yılları arasında toplam 449 metruk binadan 347’si yıkılmıştır. Ayrıca, İnternet kafe ve oyun salonlarının denetimi de düzenli aralıklarla yapılmakta, çocuklarımızın bu tür ortamlarda kontrolsüz vakit geçirmeleri engellemektedir.

NİĞDE’DE 100 OKUL KGYS İLE TAKİP EDİLECEK

Niğde’de ilköğretim haftası törenle başladı Niğde’de ilköğretim haftası törenle başladı

Son olarak, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile okullarımıza entegre edilen kamera sistemleri, okul güvenliğini daha da pekiştirmiştir. Bu kapsamda, 5 okulumuzda toplam 100 kamera sistemi devreye alınmış durumdadır. Güvenlik güçlerimizin kararlılığı sayesinde, çocuklarımızın daha güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlıyoruz. İl genelinde yapılan denetimler sonucu birçok olumsuz olayın önüne geçilmiş ve okullarımızın çevresi güvence altına alınmıştır. Güvenlik güçlerimize, bu özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. İlimizin geleceği için, eğitim ve güvenlik alanında yürüttüğümüz bu çalışmalarla çocuklarımızın daha güvenli ve sağlıklı bir eğitim hayatı sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Hepinizin bu süreçte gösterdiği özveri ve gayretlerden dolayı teşekkür eder, başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerim” dedi.

Editör: Selim GÖKEL