Anadolu Eğitim Sendikası Niğde Şubesi’nden TÜİK’e Tepki Anadolu Eğitim Sendikası Niğde Şubesi’nden TÜİK’e Tepki

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü çalacak ders zili ile başlıyor. Üniversitelerde de yavaş yavaş hareketlilikler gözlemlendi. Kimi öğrenci KYK yurtlarında, kimi öğrenci özel aparatlarda, kimi öğrenci ise kiralık dairelerde kalmayı tercih ediyor. 
Bu yüzden de Niğde genelindeki konutların kira fiyatları bir tık daha normalin üzerine çekildi. 2+1 daireye aylık 10 bin TL isteyen bir ev sahibi, bu durum öğrenci olursa 18 bin TL’ye yükselebiliyor. Bu yüzden de yüksek kira alma derdinde olan ev sahipleri, kiralık ev arayan aileleri de huzursuz ve tedirgin ediyor. 
Bu fırsatçılar yüzünden kiralık ev kalmadığını söyleyen kiracılar, “Öğrencide Allah’ın kulu, Bizlerde Allah’ın kuluyuz. Ne bu para hırsıdır almış gidiyor. İnsanlara hiç anlam veremez olduk. 17-18 bin TL ile ev geçindiren bir insan sana kalkıp nasıl 18 bin TL kira verebilir. Arkasında hiçbir geliri olmayan, aile desteği ile okumaya gelmiş bir öğrenci sana kalkıp nasıl 18 bin TL para verebilir. Bu insafsızlıktır. Yazıktır, günahtır. Bunun vebalini öldükten sonra vereceksiniz.” dediler.

Editör: Selim GÖKEL