EKONOMİ

Göktepe'den Kantin Kiraları Artışa Gitmesin Talebi

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Okul sezonun açılmasına kısa bir süre kala kantin kira ücretlerinin bu yıl arttırılmaması gerektiğini, öğrencinin gıdaya daha kolay erişimi için bu sene kantin kiralarında hiçbir şekilde artırıma gidilmemesi gerektiğini belirtti.

Abone Ol

Göktepe: "Kantin Kiralarındaki Artış Öğrencileri Zor Durumda Bırakacak, Bu Yıl Zam Yapılmasın!"

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, okul sezonunun açılmasına kısa bir süre kala, kantin kira ücretlerinin bu yıl artırılmaması gerektiğini açıkladı. Göktepe, kantin kiralarındaki artışın, öğrencilerin gıdaya erişimini zorlaştıracağını belirtti.

Göktepe, yaptığı açıklamada, “Devletimiz ev kiralarında en fazla yüzde 25 artış yapılabileceğini söylüyor çünkü yüksek enflasyon var. Peki, okul kantinlerinde neden her yıl yüzde 60-70 oranında kira artışı yapılıyor? Artan kira masrafları kantincileri zora sokacak ve zamlar nedeniyle öğrenciler kantinlerden ürün alamaz hale gelecekler. Çocuklarımız tostu 40 TL, suyu ise 5 TL’ye alabilecek mi? Devlet, kendi sahip olduğu evlere en fazla yüzde 25 zam yapılmasını öngörürken, okul kantinlerine neden yüzde 60'tan fazla zam yapıyor? Ayrıca, okul mevcudu 1000 kişi ile ihale edilip sözleşme imzalandıktan sonra, okul kapıları açıldığında kiralar en az yüzde 50 artıyor. Bu durum 18 milyon öğrencinin gıdaya erişimini zorlaştıracak. Bu nedenle, bu yıl kantin kiralarında kesinlikle artış yapılmamalı; aksi halde, birçok öğrenci gıdaya erişim konusunda büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Kiralar geçen yıl olduğu gibi yüzde 25 oranına sabitlenmeli ve öğrencilerin gıdaya erişimi zora sokulmamalıdır” dedi.