Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, esnaf ve sanatkarların elektrik faturalarında karşılaştıkları mali yükün azaltılması amacıyla, küçük esnafa özel uygun bir tarifenin uygulanması gerektiğini belirtti. Göktepe, mevcut tarife sistemlerinin küçük işletmelerin ve sanatkarların ekonomik yapısına uygun olmadığını, bu durumun rekabet güçlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.
Göktepe, yaptığı açıklamada, “Elektrik faturalarında esnaf ve sanatkarlarımıza özel uygun bir tarife uygulaması yapılması, küçük işletmelerimizin maliyetlerini düşürerek rekabet gücünü artıracaktır. Mevcut tarife yapısı, özellikle düşük tüketim yapan işletmeler için adil bir dağılım sağlamıyor” dedi.
Bu talep, ekonomik sıkıntıların ve maliyet artışlarının yoğun yaşandığı dönemlerde esnafın üzerindeki baskının hafifletilmesi açısından büyük önem taşıyor. Göktepe, “Esnafımızın ve sanatkarlarımızın sürdürülebilir bir iş ortamına kavuşabilmeleri için, elektrik maliyetlerinin daha öngörülebilir ve makul olması şart. Böylece, yerel ekonomi güçlenecek ve küçük işletmelerimiz rekabette dezavantaj yaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası, esnaf ve sanatkarların yaşadığı bu mali sorunları yetkili mercilere iletmek amacıyla ilgili kurumlarla temas halinde olduklarını ve çözüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini. Enerji uzmanları, esnafın tüketim profillerine uygun özel bir tarifenin belirlenmesiyle, elektrik maliyetlerinde önemli oranda düşüş sağlanabileceğini öne sürüyor. Böylece, küçük işletmeler hem faaliyetlerini sürdürebilir hem de ekonomik dalgalanmalara karşı daha dirençli hale gelebilir.
Göktepe, “Biz, esnafımızın ve sanatkarlarımızın çıkarlarını korumak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yetkili mercilerden kısa sürede olumlu bir yanıt bekliyoruz” diyerek görüşlerini sonlandırdı.