Niğde defterdarı değişti!

Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi yaşlılara hizmet Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi yaşlılara hizmet

Defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirildiği yeni uygulama 1 Eylül tarihi itibariyle resmen uygulamaya geçti.

Defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirildiği yeni uygulama 1 Eylül tarihi itibariyle resmen uygulamaya geçti. Vergi dairelerinde başlayan bu yeni döneme göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı defterdarlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatlarındaki vergi daireleri tek çatı altında toplandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında hayata geçirileceğini duyurduğu uygulamanın başlamasıyla birlikte 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde defterdarlık kuruldu. Yeni dönemle birlikte Niğde Defterdarlığı’nda da değişim yaşandı. Niğde Defterdarı Asuman Arı Sinan’ın görevi sona ererken, Niğde Defterdar Vekili olarak İhsan Mintaş görevlendirildi. Niğde Defterdar Vekili olarak görevlendirilen İhsan Mintaş görevine başladı. Defterdar Vekili İhsan Mintaş’ı makamında kabul eden Niğde Valisi Cahit Çelik, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Editör: Selim GÖKEL