Sağlık Çalışanlarına "Anne Sütü Eğitimi" verildi Sağlık Çalışanlarına "Anne Sütü Eğitimi" verildi

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok alanda ilkleri gerçekleştirerek yükseköğretim ve bilimde parlayan yıldız olmayı sürdüren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Hastanesinde, kornea naklinin ardından şimdi de ilk kez mesane tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 73 yaşındaki mesane kanseri hasta, Niğde’de ilk defa uygulanan Radikal Sistektomi Üriner Diversiyon cerrahisiyle sağlığına kavuştu.

Ameliyattan iki ay önce üroloji kliniğimize alt uriner sistem semptomları ile başvuran 73 yaşındaki erkek hastamıza yapılan tetkiklerde, hastanın mesanesinin tamamına yakınını dolduran bir tümör olduğu saptandı. Ardından patoloji örneklemesi için yapılan endoskopik cerrahinin yeterli olmadığı görüldü ve hastamıza Niğde bir ilk olan radikal sistektomi uriner diversiyon cerrahisi, Üniversite  Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Üroloji Uzmanı Dr. Kadir Böcü ve ekibi tarafından başarıyla uygulandı.

Üroloji Bölümümüzün En Kapsamlı Cerrahi İşlemlerinden Biri

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Kadir Böcü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, başarıyla yapılan operasyonun Hastanemiz Üroloji Bölümünün en kapsamlı ve radikal cerrahi işlemlerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamasında “Bu işlem pek çok büyük merkezde rutin hale gelmiş olsa da Niğde’den hastaların bu merkezlere ulaşmaları ve orada geçirecekleri iyileşme periyodu hasta ve yakınları için maddi ve sosyal yönden ciddi zorluklar oluşturuyor.” diyen Böcü, bu nedenle Üniversitemiz Hastanesinde bu kapsamdaki radikal ürolojik, onkolojik ve fonksiyonel cerrahilerin başarıyla uygulanmaya devam edildiğini ifade etti.

Niğde’de İlk Kez Kornea Nakli Yapıldı Niğde’de İlk Kez Kornea Nakli Yapıldı

“Hastanemiz Yeni Hizmetlerle Hem İlimize Hem de Bölgemize Hizmet Veriyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Niğde’de bir ilk olan kornea naklinden sonra yine bir ilke imza atıldığını belirterek 73 yaşındaki hastamızın mesanesindeki tümörün hastanemizdeki başarılı bir cerrahi operasyonla alındığını ifade etti. Üniversite Hastanemizin yeni hizmetlerle hem ilimize hem de bölgemize hizmet veren bir sağlık kuruluşu olduğuna dikkat çeken Rektörümüz, rutin bir cerrahi işlem olsa da hastalarımızın daha önce şehir dışına sevk edildiğini hatırlatarak artık il dışına sevklerde yüksek oranda azalma yaşandığını kaydetti.

Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Tıp Fakültesi  Öğretim Üyesi Dr. Kadir Böcü ile ameliyat ekibini tebrik eden Rektörümüz, son olarak “73 yaşındaki hastamıza şifa diliyor, hemşehrilerimizin bir sorununa daha derman olan hocamıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle açıklamalarına son verdi.

Editör: Selim GÖKEL