Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunun Çarşamba günkü konferansçısı Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Adnan BAKİ’ idi.
Öğretmen Okurlarının 163.Yaş günü ve Öğretmen Yetiştirmedeki sorunlar üzerine Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Adnan Görür Hocamızın daveti üzerine konuşmacı olarak geldiğini belirterek bu alandaki çalışmalarından ve akademik deneyimlerinden yola çıkarak hazırladığı sunumu "öğretmen yetiştirmenin" önemi ve niteliği konularındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
Adnan Görür Hocanın Niğde Üniversitesinin binalaşma, yeni bölümler kazandırma hızıyla paralel olarak üniversitemizin bilimsel üretim alanında da çıtasını yükseltmesi ve göreve başladığı günden bu yana durmaksızın çalışması üniversitemiz yerleşke alanında gözle görünür yeniliklerin birbirini takip etmesini takdirle izleyen biri olarak Çarşamba günkü konferans öncesi ve sonrası kampus alanını gezme fırsatını buldum.
Hemen belirteyim Kent Üniversite Çalış tayından buyana Mimar Mühendislik Fakültesi ek binası bitirilmiş hizmete girmiş bile.(15 ay gibi kısa bir sürede) Fen Edebiyat Fakültesinin tamamlanmasının 14–15 yıl sürdüğünü düşünürsek rekor bir süre. Tek bu mu? Yabancı Diller Yüksek Okulu hizmete hazır, Kütüphane binası hizmete hazır durumda, Sosyal Bilimler binası bitirilmiş, çevre düzenlemeleri, kreş ve anaokulu yapılmış hizmete başlamış… Liste uzayıp gidiyor.
Ama beni asıl sevindiren basından ve zaman, zaman da dinleyici olarak katıldığım konferanslar serisinin belirli bir planlamaya devam etmesi oldu.
Gelelim Çarşamba günkü konferansımıza;
KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Adnan Baki Hoca "Öğretmen Yetiştirme" işinin Eğitim Fakültelerinin işi olduğunu 2000’li yılların başına kadar Üniversitelerle Eğitim Fakültelerinin doku uyuşmazlığının devam ettiğini, özellikle 2005'ten sonra Öğretmen Yetiştirmenin bilimsel temeller üzerinde ve alt disiplinlerinin de oluşturularak sağlamlaştıra bildiğini, ancak şimdilerde uygulama deneyimlerinin kısaltılması olsun, ister diğer fakültelerin ve enstitülerin de öğretmen yetiştirmede aktive edilmeye çalışıldığına dikkat çekerek "eksen kayması" durumu yaşandığını belirtti.
Konferansın bu ve öğretmen atamalarıyla ilgili bölümü dinleyicilerden en çok alkışı aldı.
Prof. Dr. Adnan Baki Hoca'nın sunumunu bitiminde alkışlar eşliğinde Niğde Üniversitesinin teşekkür plaketi verildi.
Prof. Dr. Adnan Baki Hoca'nın sunumunu bitiminde alkışlar eşliğinde Niğde Üniversitesinin teşekkür plaketi verildi.
Rektör Adnan Görür Hocamız a Üniversitemize ve Niğde’ye hizmetlerinden ötürü ayak üstü teşekkür edip, konferans salonundan ayrılırken meslektaşım Ahmet ağabeye de (Ahmet Server Işık) hem Niğde Üniversitesindeki olumlu gelişmeleri değerlendirme ve yerinde görme fırsatını yaşattığı için (bir hafta önceden "ben öğretmen okulu mezunuyum, bu konferansı kaçırmayalım Gökselciğim" diyerek konferansa katılmama neden olması bakımından) , hem de otomobiliyle konferansa zamanında ulaşmamızı ve kampus alanı içinde rahatça gezmemi sağladığı için minnetlerimi ifade ettim.
Öğretmen Okullarından Yetişen öğretmenlerin (Ahmet Ağabey gibi öğretmenlerimizim) yetiştirdiği öğrenciler sayesinde mesleğimizi severek yaptığımızı bu anlamıyla da 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Gününün hepimizin tüm öğretmenlerin sahiplenip kutlanması dileğiyle kucaklaşarak başka etkinliklerde beraber olmak üzere sözleşerek ayrıldık.
Özetin özeti Niğde Üniversitesinde güzel şeyler olmaya devam ediyor.