Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 180. yıl dönümü dolayısıyla özel bir program düzenlendi. Etkinlikte, geleceğin yeşil yakalıları tulumlarını giyerken, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde çeşitli ödüller de sahiplerini buldu.


Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


Program kapsamında, fakültenin bölümlerine birincilikle yerleşen Esmanur Nergis, Kadri Bakır, Sudenaz Taşkın, Mehmet Özkan ve Fatih Özalp’e mesleki aidiyetin simgesi olan tulumları takdim edildi. Tulum giyme töreni, genç mühendis adaylarının, mesleğe atılan ilk adımlarını temsil etti.


Etkinlikte ayrıca tarıma, fakülteye ve akademik çalışmalara katkı sunan paydaşlar ile başarılı akademisyenlere ödülleri verildi. Sektörel destekleri dolayısıyla Güner Tarım Ailesi, Almata Tarım, Başak Tarım, Göknur Gıda ve Ayhan Şahenk Vakfı’na belge takdim edildi.


Ödül Kategorileri
Akademik mükemmeliyet kapsamında Prof. Dr. Eminur Elçi, 2024 yılında en fazla lisansüstü mezun veren ve en çok TÜBİTAK 2209 projesi yürüten öğretim üyesi olarak iki ayrı ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Ayhan Gökçe Avrupa Birliği projesi başarısıyla, Doç. Dr. Khavar Jabran ise TÜBİTAK projesi başarısıyla ödüllendirildi.

Türk Eğitim Sen Niğde Akademisi Programı Açıklandı
Türk Eğitim Sen Niğde Akademisi Programı Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Meslekte 35 yılını tamamlayan Prof. Dr. Sibel Canoğulları Doğan başta olmak üzere deneyimli mühendislere vefa ödülleri takdim edildi.

Fakülte bünyesinde aktif çalışmalar yürüten 10 öğrenci kulübünün başkanları da öğrenci liderliği kapsamında ödüllendirildi.


Tarımsal eğitimin 180. yılına özel program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.