Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ulusal Su Kurulu ile havza ve il su kurullarının görevleri ile çalışma usul ve esasları tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Su Kurullarının Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanı başkanlığında ve bakanlık bünyesinde görev yapacak olan Ulusal Su Kurulu, şehirlerde ve kırsaldaki dört temel başlık üzerinden çalışmalarını yürütecek. 
Su, gıda, enerji ve ekosistem ilişkisini merkeze alacak olan kurul su arzına yönelik kısa ve uzun vadede plan, politika ve strateji geliştirecek. Ülke genelindeki su kaynaklarının korunması ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütecek olan kurul su kaynaklarında yaşanan sıkıntıların çözülmesi için de faaliyet yürütecek. 

TÜİK, Türkiye’nin en mutlu şehirlerini açıkladı TÜİK, Türkiye’nin en mutlu şehirlerini açıkladı


Her havza için ayrı bir su kurulunun oluşturulacağı belirtilirken kurullar görev alanı olan havzalarda yılda en az bir defa toplanarak değerlendirmede bulunacak. Bakanlığa bağlı olarak çalışacak olan su kurulları ve havza kurulları havza ölçekli yönetim, içme ve kullanma suyu havzası koruma, su verimliliği ile içme ve kullanma suyu güvenliği planları için gerekli katkıları sağlayacak.


Ülkenin en az yağış alan illerinden olan ve su sıkıntısı yaşayan Niğde’nin su kaynaklarının korunması için kurulacak olan kurulların önem taşıdığını söyleyen vatandaşlar su kurullarının şehrin su varlığının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli olduğunu söyledi. 


Gerek tarımsal sulama anlamında gerekse içme suyu anlamında su fakiri şehirlerden olan Niğde’nin su kaynaklarının korunması ve arttırılması için atılacak adımların çok önemli olduğunu aktaran vatandaşlar “Bakanlığımızın geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği düzenlemesi sayesinde özellikle şehrimizde önemli değişiklikler olacağını düşünüyoruz.
Son yılların en az yağış alan şehirleri arasında yer alan Niğde’de su kaynaklarının korunması önem taşıyor. Hem tarım anlamında hem de tükettiğimiz suların korunması anlamında yapılacak olan planlamalar ve stratejiler geleceğimiz için kritik bir noktada bulunuyor. Su kurulları aracılığıyla su konusunda yaşadığımız sıkıntıların giderilmesini ön görüyoruz. İnşallah kurullarımız bir an önce faaliyete başlar ve şehrimizin su kaynakları için gereken adımları atar.” şeklinde konuştular.

Editör: Selim GÖKEL