Niğde Valisi Cahit Çelik Kamu Kurumlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Çelik Kamu Kurum ziyaretlerinde,  kamu kurumlarda iş ve işlemlerin yürütülmesinde “vatandaş odaklı” hizmet anlayışından ödün verilmemesi gerektiğini söyledi.

Vali Cahit Çelik, Niğde Defterdarlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü ziyaret etti.  Kamu Kurum ziyaretleri sonrası Vali Çelik, Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Niğde Belediye Başkan Vekili Muharrem Çifcibaşı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gürol Okyar ve kurum amirlerinin katılımıyla Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 112 Acil Çağrı Merkezi kurulum çalışmalarının 81 ilde tamamlandığını belirten Niğde Valisi Cahit Çelik, tüm acil çağrıların 112 numarasıyla tek merkezden karşılanarak acil yardım hizmetinin verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Vali Çelik, "112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı, acil çağrı hizmetlerinin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde vatandaşlara sunulması için ilgili kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve devamlılığını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezlerinde koordinasyonun en üst seviyeye taşınması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi açısından büyük bir öneme sahiptir” dedi.

Kılıç, Ahilik çok eskiye uzanan bir gelenek Kılıç, Ahilik çok eskiye uzanan bir gelenek

Editör: Selim GÖKEL