EKONOMİ

Yeşil; Esnaf ve Sanatkarların sorunları Bakanlıklara iletildi

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, geçtiğimiz günlerde Bursa ve Ankara’da gerçekleştirilen toplantıları değerlendirdi.

Abone Ol

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, geçtiğimiz günlerde Bursa ve Ankara’da gerçekleştirilen toplantıları değerlendirdi. Toplantılarda Esnaf ve Sanatkarların yaşadıkları sorunları ve sorunların çözümü konusunun görüşüldüğünü belirtti.

NESOB Başkanı Alim Yeşil; “İki aydır biliyorsunuz toplantının birincisi Bursa'da ve ikincisi de Ankara’da gerçekleştirildi. Bu toplantılarda genel anlamda piyasadaki yaşanan sıkıntıların ve bu sıkıntılar doğrultusunda ortaya çıkacak problemlerin meseleleri neler olduğu Sayın Genel Başkanımıza aktardık. Sayın Genel Başkanımızda geçtiğimiz günlerde Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile bir görüşme yaptı. Bu yapmış olduğu görüşmede de şu başlıkları gündeme getirdiler; Esnaf ve Sanatkar Olma Hadlerinin Yükseltilmesi, Kâr Oranı Emsallerine Göre Düşük Olan Ürünler İçin Ayrı Bir Hesaplama. ️Yöntemi Getirilmesi ve Defter Tutma Hadlerinin Yükseltilmesi, ️Kira Stopajının Kaldırılması, ️Ticari Araçların İlk Tescilinde ÖTV ve KDV İndirimi Yapılması, ️Akaryakıt Vergilerinde İndirim. ️İşe Başlama ve İşi Bırakmada Bürokrasinin Azaltılması ve Tek Durak Uygulamasına Geçilmesi, ️EYT Kapsamında Emekli Çalıştıran İşverenlere Sağlanan 5 Puanlık “Sosyal Güvenlik Destek Primi” Desteğinin Kaldırılmaması. ️Enflasyon Düzeltmesinin Yılda Bir Kez Yapılması, ️Ticari Araç Sahiplerine Özel Bir Muayene Sistemi Oluşturulması. ️Araç Muayenelerinde Kredi Kartı İle Yapılan Ödemelerde Alınan Komisyonun Kaldırılması, ️Sigara Satış Kar Oranına İlişkin talebimiz. Bankaların POS Cihazlarında Uygulanan Yüksek Komisyon Kesintilerine İlişkin talebimiz, Hurda Araç Teşvik Programının Yeniden Hayata Geçirilmesine İlişkin taleplerimiz, Genel başkanımız Palandöken tarafından Türkiye'deki dört bir tarafından gelen birlik başkanlığımız ve federasyon başkanlarımızın talepleri doğrultusunda bu başlıklar sayın bakanımıza iletildi. Esnaf teşkilatı olarak kanun hazırlayıcılar, kanun yapıcı da lütfen teşkilatın, esnafın, TESK'in, federasyonları, birliklerin fikirlerini mutlaka alsınlar. Tabana inerek yasa hazırlasınlar.

Yıllardır Türk milletinin, Türk esnafının, Türk vatandaşının alışa geldiği sistemler yani bir düzenleme yaparken bunlarda göz ardı etmeden çünkü biz aile yapısı olan bir toplumuz. Şimdi bizim babanın kredi kartında eşi de harcar, Kızı da harcar, Gelini de harcar, Oğlu da harcar herkes harcamasını yapar. Biz de zaten bizim aile yapımız bozulduğu anda Türkiye Cumhuriyetinin Allah yardımcısı olsun ve şu anda yapmaya çalıştıkları da bizim bu aile yapımızı bozmak” dedi.